Barack Obama salută propunerea Rusiei privind armele chimice din Siria

Data publicării:
siria-violente-mfax-7

"Nu cred că avem nevoie să votăm rapid”, a anunţat şeful majorităţii democrate din Senat, Harry Reid. "Trebuie să ne asigurăm că preşedintele are posibilitatea de a vorbi tuturor celor 100 de senatori şi celor 300 de milioane de americani înainte să facem asta", a adăugat acesta. Anterior, Reid anunţase că votul de procedură urma să aibă loc miercuri.

Ieri, Rusia a cerut Siriei să își pună armele chimice sub control internațional şi să le distrugă, pentru a evita eventuale acțiuni militare americane. Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a spus că oferta a fost făcută în timpul discuțiilor cu omologul său sirian și că speră într-un răspuns rapid al Damascului.

Siria a salutat propunerea Rusiei

Răspunsul nu s-a lăsat prea mult aşteptat, propunerea Rusiei fiind salutată de regimul Bashar al-Assad.

"Ministrul Lavrov a propus o iniţiativă legată de armele chimice. Siria salută iniţiativa rusă, fondată pe preocupările liderilor ruşi referitoare la vieţile cetăţenilor noştri şi la securitatea ţării", a declarat ministrul sirian de Externe, Walid Mouallem.

La rândul său, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a propus crearea unor zone aflate sub controlul Naţiunilor Unite, în Siria, pentru distrugerea armelor chimice.

"În scopul depăşirii paraliziei Consiliului de Securitate, aş propune crearea unor zone de distrugere a armelor chimice dacă inspectorii vor confirma utilizarea acestui tip de armament", a declarat secretarul general ONU.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri