Școală construită fără uși, în județul Iași. Clădirea a costat până acum 650.000 de lei

Data publicării:
scoala fara usi

Şcoala din comuna Stolniceni Prăjescu este veche de 60 de ani şi aproape se dărâmă peste copiii de gimnaziu. În loc să dea bani pentru consolidare, primăria a preferat să ridice o nouă construcţie lipită de cea veche, iar rezultatul întrece orice închipuire. Clădirea are cinci săli de clasă fără nicio uşă.

Și acesta nu este singura problemă. În loc de grinzi sau căpriori, acoperişul este realizat pe un sistem improvizat de scânduri care ar putea ceda oricând. Pentru această construcție, Primăria a achitat 650 de mii de lei fără o minimă verificare a stadiului şi calităţii lucrărilor.

Discuție între reporter și Gheorghe Miron, viceprimarul comunei Stolniceni Prăjescu, filmată cu camera ascunsă:

Reporter: Sunt 4 pereţi şi pe un perete este un geam, atât.

Gheorghe Miron: Dar ce, e cameră mortuară?! Nu ştiu ce aţi văzut dumneavoastră. Are geam şi nu are uşă de intrat în cameră?

Reporter: Nu ştiu ce aţi văzut, nu cred, nu pot să îmi închipui ce spuneţi dumneavoastră. Nu cred, domnule, cum să fie sală de clasă fără uşă de intrat elevi?!

Reprezentanţii firmei de construcţii care a câştigat licitaţia de la Stolniceni Prăjescu spun că nici nu îşi mai amintesc de lucrarea respectivă.

„Nu ştiu ce să vă spun, nu ştiu ce săli de clasă, nu ştiu ce uşi nu au, nu ştiu despre ce este vorba,” a declarat Narciza Nedelcu, administratorul firmei de construcții.

Singura persoană care recunoaşte calitatea defectuoasă a lucrărilor este directorul şcolii din comuna Stolniceni Prăjescu.

„Sunt şubrede. Sunt scânduri puse pe cant, ce să mai... Deci nu e grindă, grindă clasică,” a explicat Ovidiu Olaru, directorul Şcolii Generale Brăteşti.

Localnicii sunt indignaţi de felul în care arată construcţia şi de modul cum au fost cheltuiţi banii.

„Pe geamuri - intră care poate şi iese care vrea sau invers,” a spus un localnic.

„Exact ca Moş Crăciun, pe horn ar trebui să intre copiii. Cel mai bine ar trebui să ia să verifice cine a încasat banii şi cine a profitat de banii ăia,” consideră un alt localnic. 

Directorul şcolii susţine că muncitorii vor sparge pereţii abia ridicaţi pentru a construi uşile,dar pentru această lucrare mai cer 250 de mii de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri