Normă de hrană pentru polițiștii locali. Primarul Timişoarei consideră că suma este prea mare

Data publicării:
norma de hrana prima

Potrivit legii, cei 280 de poliţişti locali din Timişoara care muncesc pe teren sau păzesc instituţii ale statului pot primi normă de hrană lunară de 700 de lei. 

În textul unei ordonanțe de urgență a Guvernului privind norma de hrană este menționat că aceasta „se aplică polițiștilor în activitate, personalului contractual cu funcții de conducere și funcționarilor publici cu funcții publice de conducere, respectiv efectivelor MAI care desfășoară activități de asigurare a ordinii și liniștii publice și de intervenție, fiind prevăzut un total de 5010 calorii pe zi."

”Mi se pare o sumă rezonabilă chiar dacă, în comparație cu alte categorii socio-profesionale, pare mare. Este o posibilitate de a întregi veniturile poliţiştilor locali”, ne spune Radu Ţoancă, consilier local PSD.

Asigurarea normei de hrană pentru cei 280 de poliţişti locali din Timişoara ar subţia bugetul oraşului cu peste 2,5 milioane de lei anual. Exagerat, după opinia primarului. ”Nici într-un caz nu putem să asumăm cheltuieli la nivelul alocaţiilor la care au visat poliţiştii locali. Cred că orice cetăţean din Timişoara se întreabă de ce un poliţist local trebuie să primească 24 de lei pe zi pentru hrană şi el nu trebuie să primească”, afirmă Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Pe de altă parte, o persoană adultă cu handicap primește, tot din partea Consiliului Local Timişoara, o normă de hrană de 11 lei pe zi. Din ianuarie, însă, Guvernul majorează ajutorul pentru persoanele cu diazbilități la 16 lei.

”Noi am reuşit să ne descurcăm, dar am apelat tot timpul la sponsorizări. Şi după 1 ianuarie ne vom baza pe sponsorizări şi pe produsele grădinii unde lucrează beneficiarii noştri”, precizează Laila Onu, directorul Fundaţiei "Pentru Voi".

Poliţia Locală din Timişoara funcţionează din 2010, dar angajaţii nu au beneficiat de normă de hrană la fel ca şi colegii lor din structurile MAI sau MApN. Guvernul a decis ca, din ianuarie 2015, şi ei să beneficieze de aceste drepturi, dar sumele vor fi decise de consilierii locali şi doar după o analiză amănunţită, spune primarul Timişoarei.

Reporter: Caterina Ledrer
Operator: George Ştefăniţă
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri