Live

Candidatura lui Viorel Cataramă la Primăria Capitalei, invalidată de Biroul Electoral

Data publicării:
Foto: Inquam Photos/George Călin

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă în alegerile pentru Primăria Capitalei, precum și lista de candidați ai partidului său pentru Consiliul General. Anunțul a fost făcut pe Facebook chiar de către omul de afaceri, care promite că va ataca în justiție această decizie pe care o califică drept „ilegală și abuzivă”. 

Motivul respingerii candidaturii ar fi câteva zeci de semnături considerate a fi invalide.

„Rog pe toţi membrii şi simpatizanţii noştri să aibă încredere în justiţie. Să avem credinţă că un astfel de abuz va fi sancţionat ca atare!” - îndeamnă Viorel Cataramă pe Facebook.

Anterior, Biroul Electoral Central respinsese și înregistrarea semnului electoral al Mișcării Patrioților Români, partidul din partea căruia candidează Viorel Cataramă.

Omul de afaceri a avut probleme cu înscrierea candidaturii și a semnului său electoral și la alegerile prezidențiale de anul trecut, când Biroul Electoral Central i-a respins inițial înregistrarea candidaturii și a semnului electoral, după ce peste 94.000 de semnături depuse au fost anulate, întrucât prezentau „elemente de similitudine evidente”. Ulterior, Viorel Cataramă s-a adresat CCR, care i-a dat câștig de cauză și a revenit în cursa prezidențială, unde a obținut puțin peste 0,50 la sută din voturi.

Citiți și:  Ponta o pune pe soția lui Cataramă candidat la Sectorul 1. Cine e Adina Alberts, medic estetician care promovează teoriile conspirației

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Firea și-a depus candidatura la PMB: Oamenii ne pot ierta dacă greşim. Ciolacu: S-au terminat poveştile de supărări între noi

Burduja s-a înscris oficial în cursa pentru Primăria Capitalei. Ciucă: Are tinerețe, curaj și spirit de sacrificiu

Viorel Cataramă revine în PNL, la aproape şase ani după ce a fost exclus: „E singurul partid care sprijină cu adevărat sectorul privat”

Secția specială pune Poliția Capitalei să renumere voturile de la alegerile locale organizate în Sectorul 1

Partenerii noștri