Live

Dan Tudorache insistă că a câștigat alegerile la sectorul 1: „Aștept să fie confirmat acest avantaj de către BEC”

Data publicării:
Dan Tudorache, fostul primar al sectorului 1 al Capitalei. Foto: Agerpres

Primarul PSD în funcție al sectorului 1, Dan Tudorache, insistă că a câștigat alegerile la o diferență de 200 de voturi, în ciuda datelor parțiale BEC care o dau câștigătoare pe contracandidata sa, Clotilde Armand. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Tudorache spune că „BEC a numărat undeva la 92% din secțiile de votare” și că așteaptă ca BEC „să confirme avantajul său de 200 de voturi” odată ce se va fi terminat numărătoarea. Tudorache mai spune că dacă BEC va demonstra că Armand a câștigat alegerile, „voința cetățeanului este literă de lege pentru noi”.

„Da, am văzut și eu că BEC a numărat undeva la 92% din secțiile de votare. Eu am făcut numărătoarea paralelă, am un avantaj de 200 de voturi și aștept să fie confirmat acest avantaj de către Biroul Electoral Central. Atunci când vor fi numărate secțiile de votare din Sectorul 1”, a spus Dan Tudorache la Digi24.

„Fiecare partid primește la ieșirea de la urne un proces verbal. Luăm aceste procese verbale, le însumăm și ne dă o anumită cifră. Noi însumându-le, ne-a dat o diferență de 200 de voturi. Punct.”, a mai spus Tudorache, întrebat cum a desfășurat numărătoarea paralelă despre care spune că îi arată victoria.

„Cetățenii votează realmente în aceeași măsură și pe Clotilde Armand și pe mine, deci diferențele sunt mici.

Dacă cetățenii au votat cu Clotilde Armand, dacă Biroul Electoral Central va demonstra acest lucru, clar, voința cetățeanului este literă de lege pentru noi”, a concluzionat Tudorache.

Clotilde Armand, candidata USR-PLUS susținută și de PNL la Primăria sectorului 1, a reacționat la postarea lui Dan Tudorache. Ea a spus că primarul în funcție „nu știe să numere” și că „PSD este istorie în Sectorul 1”. 

Conform datelor exit-poll, Tudorache ar fi obținut 36,5% din voturi, iar contracandidata sa 48%.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum vor arăta buletinele de vot în București. Biroul Electoral a stabilit în ce ordine apar candidații la alegerile din 9 iunie

Toate birourile electorale din județul Buzău au fost desființate chiar înainte de începerea campaniei electorale

George Tuţă: Clotilde Armand cere tăierea de bani de la şcoli şi spitale pentru a 12-a oară în Consiliul Local

Crin Antonescu îl votează pe Sebastian Burduja la Primăria Capitalei: Este un om tânăr, a scris și o carte

Partenerii noștri