Live

Mesajul lui Iulian Popescu pentru angajații CE Oltenia

Data publicării:

Candidatul PNL la Consiliul Județean Gorj, Iulian Popescu, declară că programul să politic, disponibil pe www.imipasadegorj.ro, reprezintă viziunea județului în următorii ani. Acesta crede că este nevoie de diversificarea economiei județului, care acum este reprezentată în principal de Complexul Energetic Oltenia. Totodată, susține că CE Oltenia își va continua activitatea și nu va face concedieri.

Acesta a dat și un mesaj pentru angajații CE Oltenia, cel mai mare angajator din Gorj, peste 12.000 de oameni. Compania energetică a traversat o perioadă critică la începutul anului, când a fost nevoie de un ajutor de 251 de milioane de euro de la Guvern pentru plata certificatelor carbon, altfel continuarea activității era pusă în pericol. Acum, CE Oltenia funcționează conform unui plan de restructurare ce presupune investiții majore pentru producerea de energie cu cât mai puține noxe.

Planul de restructurare nu prevede concedieri. ”Nu vor exista disponibilizări în masă, tot programul de restructurare implică investiții, iar reducerea personalului ține de o reducere naturală prin pensionare și de alte eficientizări care sunt necesare pentru reducerea posturilor. Viitorul CEO este unul sigur, având chiar asigurați banii pentru certificatele CO2. Ministerul Finanțelor a asigurat finanțarea pentru 2020. Siguranța locului de muncă este un mesaj clar pe care îl transmit minerilor și energeticienilor și vreau să privească cu speranță viitorul județului Gorj și să nu aibă reticențe în ceea ce privește perspectiva unei schimbări.

Schimbarea aduce multe oportunități și acest lucru va fi în favoarea lor și a familiilor lor. Misiunea mea ca președinte al CJ Gorj este să aduc investitori și să creez locuri de muncă mai bine plătite”, a explicat Iulian Popescu.

Iulian Popescu susține că știe cum să convingă un investitor să vină în Gorj pentru că s-a aflat și el pe partea aceea a baricadei și știe ce întrebări au potențialii investitori.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful Direcţiei Energie din Complexul Energetic Oltenia a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Președintele PNL Gorj îi cere lui Nicolae Ciucă să scoată partidul de la guvernare

PNL Gorj în conflict cu ANPC: Funcționari aduși din alte județe hărțuiesc antreprenorii gorjeni. Apelul către Ministerul Economiei

Inspecţia Muncii va controla toate exploatările miniere din țară în urma accidentului de la mina Jilț

Partenerii noștri