Live

Cîrstoiu, despre Traian Băsescu: Lecţia cea mai importantă a fost preocuparea majoră pentru interesul naţional. Eram tineri şi frumoși

Data actualizării: Data publicării:
Medicul Cătălin Cîrstoiu și fostul președinte al României Traian Băsescu. Foto: Inquam Photos (Octav Ganea)/ Profimedia Images

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, susţine că cea mai importantă lecţie pe care a învăţat-o de la naşul său de cununie, Traian Băsescu, a fost „preocuparea majoră pentru interesul naţional”. Cătălin Cîrstoiu susţine că avea 23 de ani când Traian Băsescu l-a cununat, fiind prieten de familie. „Eram tineri şi frumoşi”, a spus medicul Cîrstoiu la Prima TV. Ulterior, Cătălin Cîrstoiu a botezat-o pe Sofia, nepoata preşedintelui Traian Băsescu.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, ce lecţie politică a învăţat de la naşul său de cununie Traian Băsescu.

„De la preşedintele României. Lecţia cea mai importantă a fost faptul că întotdeauna la domnia sa am văzut o preocupare majoră pentru interesul naţional. Şi asta am văzut constant, constant. E de apreciat”, a spus Cîrstoiu.

Întrebat dacă Traian Băsescu a fost un primar mai bun sau un preşedinte mai bun, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: „Eu cred că a fost un om devotat ţării lui, indiferent că a fost la primărie sau în partea cealaltă”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a mai fost întrebat cum a ajuns să fie cununat de Traian Băsescu.

„Eram un copil, aveam 23 de ani. Eram student în anul V, ne ştiam, avea o relaţie cu părinţii mei. E o chestie atât de intimă, eram tineri şi frumoşi”, a spus Cîrstoiu.

Candidatul PSD-PNL a explicat de ce i-a recomandat Traian Băsescu să nu intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

„Eu sunt tată. Pe asta era centrată discuţia despre a nu candida. E o atitudine normală şi logică. Să ştiţi că eu vreau să conving bucureştenii să mă voteze. Şi dânsul e bucureştean”, a spus Cîrstoiu.

Întrebat dacă i-a fost şi medic fostului preşedinte, Cătălin Cîrstoiu a răspuns: „De toate. Îi sunt şi naş, că i-am botezat-o pe cea mică a Elenei Băsescu. Nu mai ştim ce suntem”.

Săptămâna trecută, în ziua în care a fost prezentat drept candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a dezvăluit că a avut o discuţie lungă cu naşul său, Traian Băsescu, despre candidatură, şi acesta i-a explicat de ce nu e bine să între în cursa electorală. „Nu am ascultat, aşa sunt eu”, a spus Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu este fiul politicianului Ion Cîrstoiu. La începutul anilor 90, tatăl său a fost prefect de Argeş şi primar al muncipiului Piteşti. Între 1996 şi 2004, Ion Cîrstoiu a fost deputat ales pe listele PD, partid condus din 2001 de Traian Băsescu.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu, după atacul asupra premierului slovac Robert Fico: „Societatea europeană s-a obișnuit să trăiască în violență”

Florin Piersic a început procedurile de kinetoterapie şi recuperarea medicală. Ce spun medicii despre starea sa de sănătate

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Rareş Bogdan: „Nu avem scenariu în care domnul Ciucă nu va candida”

Partenerii noștri