Video Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute în 11 martie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 12 octombrie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 16 august
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 25 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 24 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 13 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 11 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 8 iunie
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 4 iunie
2004 - TERORISM ÎN INIMA SPANIEI
Acum 20 ani, 10 explozii au avut loc aproape simultan în patru trenuri care intrau în gara Atocha din Madrid. Era ora de vârf iar vagoanele erau pline cu navetiști.
Bombele au ucis 193 de oameni, inclusiv 16 români. Este cel mai grav atentat terorist din istoria Spaniei. Făptașii au fost un grup de teroriști din al-Qaida.
Atentatul a fost răzbunare pentru implicarea Spaniei în războaiele din Irak și Afganistan. 21 de oameni au fost găsiți vinovați. Doi au primit 40.000 de ani de închisoare.
2011 - CUTREMUR ȘI TSUNAMI
La ora 14:46 un cutremur de magnitudine 9 a zguduit coasta de est a Japoniei. Pământul s-a mișcat 6 minute. Seismul a provocat și un tsunami cu valuri și de 40 metri.
A fost cel mai puternic cutremur din istoria Japoniei. Aproape un milion de clădiri au fost distruse total sau parțial. Peste 19.000 de oameni au fost uciși.
Cutremurul și valul seismic care a urmat a declanșat accidentul nuclear de la centrala Fukushima, al doilea el mai grav accident de acest fel din istorie.
1985 - ULTIMUL LIDER SOVIETIC
Mihail Gorbaciov, un reformist de generație nouă, a fost ales secretar-general al Partidului Comunist al URSS. Era, de fapt, începutul mandatului său în fruntea țării.
Era al treilea lider sovietic în nici trei ani. Nimeni nu credea atunci că Uniunea Sovietică se va sfârși în timpul lui Gorbaciov. Dar după nici șapte ani, URSS nu mai era.
Gorbaciov a realizat să necesare reforme ca URSS să reziste. Dar glasnost și perestroika au arătat sovieticilor cât de prost era traiul lor pe lângă cel din Occident.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News