Live

Formă rară de antrax la porc, confirmată în Botoșani

Data publicării:

După pestă, o nouă boală afectează porcii din România. Direcţia Sanitar Veterinară a confirmat prezenţa unei forme rare de antrax, la un porc dintr-o gospodările din judeţul Botoşani.

Proprietarul a mers cu o bucată de carne de porc la sediul Direcției Sanitar-Veterinare din Botoșani pentru analize, asta pentru că înainte de a fi sacrificat animalul a fost suspus unui tratament cu antibiotice fără rezultat.

În urma testelor s-a descoperit că porcul era infectat cu gloss-antrax, o formă mai rar întâlnită la porci, care de obicei se regăsește la vaci, capre și oi.

Gospodăria bărbatului a fost curățată mecanic și dezinfectată de două ori.

Totodată, DSV Botoșani a luat în evidență cele cinci persoane care au intrat în contact cu porcul atunci când a fost sacrificat. Niciuna dintre ele nu a avut simptome care să arate că a contractat această boală.

În plus, DSV Botoșani a precizat că acesta este un caz izolat, pentru că proprietarul avea un singur porc, iar celelalte animale din gospodărie au fost testate și vaccinate.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Polițiștii au tras 61 de focuri de armă ca să-l oprească pe șoferul contrabandist din Dorohoi. Bărbatul rănit a fost operat

Șofer rănit de polițiști după o urmărire cu focuri de armă în Dorohoi. După ce au oprit mașina, agenții au aflat de ce fugise (VIDEO)

O tumoră de 45 de kilograme a fost scoasă din abdomenul unei femei din Botoșani, care a mers la medic când a văzut că se îngrașă brusc

Copil de 12 ani, căutat de poliţiştii din Botoşani. Ce semnalmente are David

Partenerii noștri