Live

Un bărbat atacat de crocodil a scăpat cu viață după ce l-a mușcat și el de ochi

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat atacat de crocodil a scăpat cu viață după ce l-a mușcat și el de ochi FOTo: Shutterstock

Un fermier australian spune că este norocos că este în viață, după ce a reușit să scape de atacul unui crocodil mușcând și el animalul.

Colin Deveraux, crescător de vaci, a stat o lună în spital după ce a fost muşcat de un crocodil de apă sărată, lung de 3,2 metri, în Teritoriul de Nord.

El a declarat pentru ABC News că a supraviețuit doar pentru că a avut prezența de spirit și l-a mușcat și el pe crocodil de pleoapă.

Deveraux a povestit că atacul s-a produs atunci când a oprit lângă un lac, în timp ce construia un gard de-a lungul râul Finniss. Îi atrăseseră atenția niște pești și în momentul în care a oprit ca să-i observe mai bine, crocodilul l-a înhățat de piciorul drept, a început să-l scuture ca pe o „păpușă din cârpe” și l-a tras în apă.

Bărbatul a povestit că a încercat mai întâi să lovească crocodilul în coaste cu celălalt picior, însă nu s-a întâmplat nimic, după care i-a venit ideea de a-l mușca de ochi.

„Eram într-o poziție foarte incomodă, dar întâmplător dinții mei au ajuns la pleoapă și am strâns. Era destul de groasă, dar am tras de ea cât am putut și mi-a dat drumul. Am sărit cât am putut de departe și apoi am mers către mașină. M-a urmărit puțin, poate patru metri, dar apoi s-a oprit", a povestit fermierul.

Deveraux a folosit un prosop și o frânghie pentru a-și opri sângerarea, iar fratele lui l-a dus cu mașina la cel mai aproriat spital, situat la 130 de kilometri de locul atacului.

Potrivit guvernului local, crocodilii sunt o componentă importantă a industriei în Teritoriul de Nord și sunt protejați de lege.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cea mai bogată femeie din Australia cere ca portretul ei să fie scos dintr-o expoziție pentru că nu-i place. Cine e Gina Rinehart

Rechinul fantomă și Diavolul de mare: Cum arată cele mai noi drone militare subacvatice ale Australiei și Statelor Unite

O femeie a fost ucisă la fiecare patru zile în 2024, în Australia. Oamenii cer ca aceste violențe să fie declarate urgență națională

Designera de lux care a făcut genți pentru Victoria Beckham și Salma Hayek a fost condamnată la închisoare pentru contrabandă

Partenerii noștri