Live

VIDEO. În lipsa oamenilor, lebedele de la Eforie Sud au migrat spre alte zone

Data publicării:
Reporterul Digi24 hrănește două lebede înfometate la Eforie Sud Foto: captură tv

În staţiunea Eforie Sud, lebedele obișnuiau să vină cât mai aproape de mal, chiar și în timpul iernii, oferind un spectacol unic. Acum în golful Capul Turcului abia dacă mai întâlnești câteva dintre grațioasele păsări. Pentru că oamenii nu mai pot ieşi din case să le hrănească, multe dintre ele au plecat spre alte zone.

De ani de zile, lebedele îi încântă pe oameni cu prezenta lor în mica staţiune de pe litoral.

„Lebedele, care de obicei poposesc la Eforie, în zona plajei, fac parte din specia Cignusorom, lebede de vară, şi sunt obişnuite, adeseori, în parcuri din Europa si nu numai, cu oamenii şi cu faptul că sunt hrănite”, explică biologul Răzvan Popescu Mirceni.

Numai că acum, lebedele sunt din ce în ce mai puţine la malul mării.

Iulia Stanciu, reporter Digi24: „Ne aflăm în Golful Capul Turcului din Eforie Sud. Altădată, aici, erau foarte mulţi oameni. Acum nu mai vedem niciun localnic şi au mai rămas doar două lebede care caută mâncare”.

La întrebarea de ce au migrat graţioasele păsări spre alte zone, răspunsul este simplu: „În momemntul de faţă, dat fiind contextul absenţei foarte multor oameni din exterior şi inevitabil a hranei, acestea fireşte că s-au deplasat către alte teritorii, către alte lacuri, din interior, unde găsesc hrană din abundenţă”, spune Răzvan Popescu Mirceni.

Pentru că oamenii nu le-au mai adus pâine şi cozonac, lebedele au fost nevoite să plece în căutarea hranei lor tradiţionale: plante acvatice, peştisori de mici dimensiuni şi moluşte.

Dar păsările care au rămas în Eforie Sud în timpul filmării făcute de jurnaliştii din Constanţa au primit cu mare bucurie mâncarea oferită de colega noastră şi chiar au înaintat pe plajă. După ce au primit hrană, lebedele au plutit graţioase pe mare şi, probabil, în câteva zile, dacă nimeni nu le va mai aduce de mâncare, vor pleca şi ele spre alte locuri.

Editor web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Plaja unde oamenii găsesc mereu oase de om. De ce sunt atât de multe rămășițe umane îngropate pe aceeași coastă din sudul Țării Galilor

Ministrul Economiei: Încă nu s-a desfăşurat licitaţia pentru plaje. Să nu ne mirăm că ajunge şezlongul să coste 100 de lei

Vacanțele în Grecia vor fi mai scumpe. Au fost anunțate și reguli noi pentru turiști

Plajele de pe litoralul românesc ar urma să fie închiriate pe zece ani, în loc de doi, cât este în prezent. Ce spune ministrul Mediului

Partenerii noștri