STUDIU. Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord
Studii referitoare la efectele celor mai consumate suplimente alimentare s-au încheiat cu rezultate contradictorii.
Premierul Slovaciei a fost împușcat
19 copii răniți în Gaza vor fi aduși la spitale din România
Zelenski e în Harkov
Corespondență din Slovacia
Un fost șef de poliție a fost prins în timp ce conducea haotic în Constanța
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 15 mai
Georgia a adoptat legea „agenților străini” inspirată din Rusia
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 14 mai
Tânără de 17 ani, decedată în urma unui accident rutier. Șoferul vinovat avea permisul de doar 4 zile
Este vorba despre uleiul de peşte şi vitamina D. Cercetări finanţate de guvernul american arată că, în doză obişnuită, acizii graşi omega 3 din uleiul de peşte nu au niciun efect în prevenirea cancerului. Nici a problemelor cardiovasculare grave.
Pentru doze mari, însă, au fost observate beneficii în reducerea riscului de atac de cord, un rezultat valabil în cazul persoanelor aflate deja sub tratament pentru reducerea colesterolului.
În ceea ce priveşte vitamina D, nu s-a observat niciun efect în reducerea incidenţei problemelor cardiovasculare sau a cancerului, dar pare să ajute la prevenirea metastazelor. Aici sunt însă necesare mai multe cercetări, spun oamenii de ştiinţă.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News