Live

STUDIU. Suplimentul alimentar care poate preveni atacul de cord

Data publicării:

Studii referitoare la efectele celor mai consumate suplimente alimentare s-au încheiat cu rezultate contradictorii.

Este vorba despre uleiul de peşte şi vitamina D. Cercetări finanţate de guvernul american arată că, în doză obişnuită, acizii graşi omega 3 din uleiul de peşte nu au niciun efect în prevenirea cancerului. Nici a problemelor cardiovasculare grave.

Pentru doze mari, însă, au fost observate beneficii în reducerea riscului de atac de cord, un rezultat valabil în cazul persoanelor aflate deja sub tratament pentru reducerea colesterolului.

În ceea ce priveşte vitamina D, nu s-a observat niciun efect în reducerea incidenţei problemelor cardiovasculare sau a cancerului, dar pare să ajute la prevenirea metastazelor. Aici sunt însă necesare mai multe cercetări, spun oamenii de ştiinţă.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce este chimioterapia preventivă, tratamentul pe care Kate îl urmează după ce a fost diagnosticată cu cancer

Ce urmează după diagnosticul de cancer la sân? Procedurile care cresc șansele de vindecare

Imunoterapia în tratamentul cancerului: Când este indicată și care sunt efectele adverse

O „pilulă distrugătoare de cancer” revoluționară care „anihilează” tumorile a început să fie testată pe oameni

Partenerii noștri