Live

Documentarul produs de Barack Obama, nominalizat la premiile Oscar. Mesajul fostului președinte american

Data actualizării: Data publicării:
Barack Obama Foto: Getty Images

Documentarul „American Factory” produs de Barack și Michelle Obama, în colaborare cu platforma de streaming online Netflix, a fost nominalizat la premiile Oscar, la categoria Documentar – lungmetraj.

Academia Americană de Film a anunțat, luni, nominalizările la Premiile Oscar 2020. „Joker”, „The Irishman”, „The Parasite”, „Little Women”, „Once Upon a time... in Hollywood” se numără printre peliculele nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film, la cea de-a 92-a gală a Academiei americane, care va avea loc pe 9 februarie.

„Mă bucur să văd că American Factory a fost nominalizat la premiile Oscar, la categoria Cel mai bun documentar. Este genul de poveste pe care nu o vedem foarte des și exact ceea ce eu și Michelle sperăm să realizăm cu Higher Groud (n.r. compania de producție înființată de fostul cuplu prezidențial). Felicitări întregii echipe”, a transmis Barack Obama, pe Twitter.

„American Factory” spune povestea a mii de muncitori disponibilizați de compania Moraine din Ohio, după recesiunea din 2008. Câțiva dintre ei au fost reangajați, șase ani mai târziu, de compania chineză Fuyao Glass America, care a preluat fabrica.

Editor: I. I. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Obama și Clinton i-au făcut campanie lui Biden la un eveniment special cu bilete care au costat până la o jumătate de milion de dolari

Cele mai spectaculoase ținute de la Premiile Oscar 2024. Vedetele care au strălucit pe covorul roșu

Soția producătorului „Killers of the Flower Moon”, nominalizat la premiile Oscar 2024, s-a sinucis la 39 de ani

Premiile Oscar 2024. Ryan Gosling concurează la categoria „Cel mai bun actor în rol secundar”. Lista completă a nominalizărilor

Partenerii noștri