Live

Compania Netflix, acționată în judecată pentru serialul „Sacred Games”

Data publicării:

Serviciului online Netflix i-a fost cerut, într-o petiţie depusă la Înalta Curte de Justiţie din New Delhi, să şteargă anumite „scene jignitoare” şi remarci făcute la adresa prim-ministrului Rajiv Gandhi în serialul „Sacred Games”, producţie originală a platformei, scrie News.ro.

În prezent, cererea depusă de Nikhil Bhalla împotriva Netflix este analizată. Bhalla este membru al partidului de opoziţie Congress, pe care Gandhi l-a condus până în 1991, când a fost asasinat.

„Sacred Games” este primul serial original realizat în India de compania americană. 

Acţiunea serialului este plasată în Mumbai şi examinează scena politică şi pe cea a lumii interlope din India. Producţia a fost lansată luna aceasta şi este bazată pe un roman scris de Vikram Chandra, apărut în 2006.

În serial, despre Gandhi - fiul Indirei Gandhi - se spune că este „fattu”, cuvând care în limba hindusă înseamnă „laş”.

„Serialul «Sacred Games» are dialoguri neadecvate, atacuri politice şi chiar discursuri care aduc atingere reputaţiei fostului prim-ministru Rajiv Gandhi”, se arată în reclamaţia citată de Deadline.com.

Gandhi a devenit prim-ministru după ce mama lui a fost asasinată în 1984. Fiul lui, Rahul Gandhi, este acum preşedintele partidului.

În India, programele de televiziune şi filmele sunt puternic cenzurate, însă nu şi conţinutul încărcat online. Netflix nu a comentat încă situaţia.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Problema celor 3 corpuri”, sau cum arată o invazie extraterestră „corectă politic” și, mai ales, științific

Planul sinistru al unui avocat care și-a ucis șeful miliardar și și-a otrăvit colegii. Totul a pornit de la un serial de pe Netflix

„Lift”: Un fel de „Ocean's 11” prost scris, în care personajele - hoți profesioniști, cică - reușesc să fure doar din timpul nostru

Drama femeii pe care nimeni nu a crezut-o că a fost răpită. Povestea ei, cu răsturnări de situație, a ajuns acum subiect de film

Partenerii noștri