Live

Oscar 2022: Lista celor 10 filme nominalizate la categoria „cel mai bun lungmetraj” - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
Oscar 2022, lista nominalizărilor pentru cel mai bun film FOTO: Profimedia Imagea

La finalul unui sezon cinematografic marcat de redeschiderea sălilor de proiecţii şi de o avalanşă de filme produse de platformele de streaming, 10 producţii concurează duminică seară la Oscar 2022,  la categoria „cel mai bun lungmetraj”, recompensa supremă de la Hollywood.

Membrii cu drept de vot ai Academiei de film americane (AMPAS), instituţia care atribuie premiile Oscar, au multe posibilităţi de alegere la cea de-a 94-a gală de decernare a acestor distincţii, putând să îşi îndrepte preferinţele spre un western sumbru şi cu accente psihologice, o meditaţie japoneză asupra perioadei de doliu, un musical şi un SF de proporţii epice despre o planetă deşertică şi viermi uriaşi.

Iată o prezentare generală a celor 10 filme nominalizate la categoria „cel mai bun lungmetraj”.

Belfast

Filmul „Belfast”, filmul cel mai scurt şi cel mai intim dintre producţiile nominalizate, inspirat de copilăria petrecută de regizorul Kenneth Branagh în perioada violenţelor din Irlanda de Nord de la sfârşitul anilor 1960, a fost multă vreme considerat unul dintre favoriţii ediţiei din acest an.

Şi, deşi filmul său a primit critici excelente după lansare, mulţi îşi pun încă întrebări despre motivele pentru care legendarul regizor a făcut o astfel de alegere.

Fan al musicalului "West Side Story" încă din copilărie, Steven Spielberg a insistat pentru a păstra acest remake în cadrul său original, oraşul New York din anii 1950. A avut totuşi grijă să evite toate clişeele culturale din producţia originală, angajând actori latino-americani şi adăugând dialoguri în spaniolă, fără subtitrare.

Interpretarea Arianei DeBose, care a preluat legendarul personaj Anita, a fost salutată în unanimitate la Hollywood şi ar trebui să îi aducă tinerei artiste Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, însă "West Side Story" figurează mai degrabă ca un outsider în cursa pentru câştigarea trofeului pentru cel mai bun lungmetraj.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri