Live

Charles Aznavour a vorbit într-un interviu recent despre averea sa: Să nu se bată pentru o lingură

Data publicării:
Foto: Guliver/GettyImages

Charles Aznavour, decedat în noaptea de duminică spre luni la vârsta de 94 de ani, a vorbit descpre moartea sa în emisiunea "Sept à Huit", pe 16 septembrie. El a amintit atunci de moştenirea sa, estimată la 145 de milioane de euro şi muzica pe care o va lăsa în urmă.

Aznavour s-a stins. De trei zile, Franţa este în doliu. Palatul Élysée a anunţat marţi seară că muzicianului îi va fi  adus un omagiu naţional vineri, la Palatul Invalizilor din Paris. Apropiaţii săi au declarat pentru RTL că nu îşi doresc o astfel de ceremonie.

Shanourh Aznavourian, pe numele său adevărat, a avut însă grijă de familia sa. În timpul vieţii sale de boem, care s-a încheiat la 94 de ani, el a fost căsătorit de trei ori şi a avut şase copii.

Cea mai mare dintre temerile sale era ca aceasta să nu se dezbine din cauza moştenirii, estimată la mai mult de 145 de milioane de euro, după o carieră de 70 de ani, aşa cum s-a întâmplat cu clanul Hallyday. 

Pentru a evita ca familia sa să ajungă în justiţie, Charles Aznavour a prevăzut totul. În emisiunea "Sept à Huit" din 16 septembrie, el a afirmat că „a aranjat totul”. „Sunt 30 de ani de când mi-am făcut testamentul. Nu vreau să se bată pentru o lingură sau pentru o furculiţă, este ridicol şi este ceea ce se întâmplă adesea”, a explicat el.

Despre moştenirea sa muzicală după dispariţia sa, Aznavour nu era neliniştit: „Nu are nicio importanţă. Rămâne ceea ce rămâne. Mi-ar fi plăcut să rămână mai mult, pentru că asta ar aduce drepturi de autor copiilor mei”. 

În 2012, averea lui Charles Aznavour a fost estimată la 2,2 milioane de euro de revista Challenges. Este vorba de bunuri imobiliare, în special reşedinţele din Elveţia, care au ridicat suma. Muzicianul, care a vândut mai mult de 100 de milioane de albume, a creat şi o societate, Abricot SA, în Luxembourg, pentru a-i fi defiscalizate drepturile de autor. 

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Momentul în care Paul al României a fost ridicat de polițiști de la resortul de lux din Malta, unde era în vacanță (VIDEO)

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Partenerii noștri