Live

Siegfried Mureșan, despre aderarea la Schengen: În curând, va urma și eliminarea controlului la frontiera terestră

Data publicării:
Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL. FOTO: Inquam Photos

Siegfried Mureșan consideră că s-au făcut primii pași pentru ca România să devină membru cu drepturi depline în spațiul Schengen: „eliminarea controlului la frontiera aeriană și maritimă este un mare succes”, a scris europarlamentarul pe pagina de Facebook.

Însă lucrurile nu se vor opri aici. Dialogul și colaborarea vor continua în perioada următoare, astfel încât să nu mai existe nicio formă de blocaj din partea Austriei în privința României, dă asigurări europarlamentarul. „Sunt sigur că, în curând, va urma și eliminarea controlului la frontiera terestră”, a mai scris Siegfried Mureșan pe rețeaua socială.

Conform procedurii, accesul în spațiul Schengen ar putea fi realizat în mai multe etape: o primă etapă fiind eliminarea controalelor la frontierele aeriene și maritime până în martie anul viitor, urmând ca pe parcursul anului să fie purtate negocieri pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicolae Ciucă: Şansa PNL este să aibă candidat la Preşedinţia României

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

Rareş Bogdan: „Nu avem scenariu în care domnul Ciucă nu va candida”

Ciolacu, după ce Ciucă a declarat că liberalii vor câştiga alegerile: PSD va avea minimum 22 de preşedinţi de CJ, vom câştiga de la PNL

Partenerii noștri