Live

Curți pline cu nămol după furtuna din Oradea

Data actualizării: Data publicării:

Furtuna de miercuri dimineață a făcut pagube de mii de euro în cartierul Oncea din Oradea. În urma ploii, un deal a luat-o la vale și a umplut cu noroi strada și curțile locatarilor. În unele zone stratul de nămol a ajuns la aproape o jumătate de metru grosime.

Adrian Magdale spune că furtuna i-a provocat pagube de mii de euro după ce tone de nămol și pietriș i-au ajuns în curte.

"În față, la jumătate de metru au fost pietrișul și nămoluș, nămolul în spate este la 30 de centimetri, piscina este la verticală, a fost scoasă, gazon, grădină, totul este plin de nămol. (Pagube - n.n.) peste 15 mii de euro, cu siguranță."

Și alți vecini s-au trezit cu nămolul în curți și în fața porții.

"De vreo 10-15 centimetri de gros. În grădină, acolo, unde am căpșuni, nici nu se vede niciuna."

Oamenii susțin că de vină ar fi proprietarul unui teren, care a defrișat dealul și a intrat cu buldozerul pentru a nivela pământul.

"Efectiv se dizlocă un deal fără permis, fără autorizație. Nu numai că a tăiat și a scos toți pomii din deal, dar a pus buldozerul și a început să taie dealul", susţine Adrian Magdale.

"Din cauza ploii abundente (...) dealul a luat-o cu totul la vale. A fost nevoie de doar 30 de minute pentru ca strada și curțile oamenilor să fie umplute cu pământul argilos", a relatat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

Proprietarul terenului se apără și spune că, de fapt, lipsa rigolelor ar fi problema.

"Erau acolo numai... totul era uscat. Domnul ăsta care v-a zis dumneavoastră are o casă sub nivelul drumului. Dar dacă dânșii, dacă nu este un șanț în fața casei, pe ce să meargă apa, dacă a venit apa șiroaie?"

Primăria Paleu, de care aparține terenul, nu a confirmat că bărbatul ar avea autorizație pentru defrișare și alte lucrări. Un angajat al primăriei susține însă că bărbatul cumpără terenuri și a le revinde după ce le parcelează.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Furtuna Renata a ajuns în România. Zăpada măsoară jumătate de metru la Bâlea Lac. Mare parte din țară e sub alertă de vijelii

O furtună puternică a făcut ravagii în Dubai. Aeroportul s-a transformat într-un lac, iar zborurile au fost suspendate

Nouă persoane decedate și alte 15 dispărute după un accident în Marea Mediterană

Sute de curse aeriene au fost anulate în Marea Britanie, unde furtuna Kathleen a adus rafale de peste 140 de kilometri pe oră

Partenerii noștri