Nouă persoane decedate și alte 15 dispărute după un accident în Marea Mediterană

Data actualizării: Data publicării:
Mai mulți morți și dispăruți după un accident în Marea Mediterană
Ambarcațiunea s-a scufundat în Marea Mediterană, lângă insula Lampedusa. Foto: Profimedia

Nouă persoane, printre care și un bebeluş, au murit şi alte 15 sunt date dispărute după ce ambarcaţiunea în care se aflau s-a răsturnat pe timp de furtună în Marea Mediterană. Acest incident a fost anunţat joi, 11 aprilie, de către paza de coastă italiană, informează News.ro, conform Reuters.

A fost înregistrată o cerere de asistenţă către paza de coastă italiană, venind din partea autorităţilor malteze de căutare şi salvare (SAR), după ce ambarcaţiunea s-a răsturnat miercuri la aproximativ 50 km sud-est de insula Lampedusa. Autorităţile au menționat că au salvat 22 de supravieţuitori şi au recuperat nouă persoane decedate, printre care se afla și un bebeluş. Paza de coastă a precizat că operaţiunile de salvare „au fost deosebit de dificile din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a agitaţiei mării în zonă, cu valuri de până la 2,50 metri".

Naţionalităţile pasagerilor ambarcaţiunii sunt încă necunoscute. Însă Lampedusa, are în apropiere zonele Tunisia, Malta şi Sicilia, și este primul port de intrare pentru mulţi migranţi din sud care încearcă să ajungă în Uniunea Europeană.

Șeful departamentului de comunicare al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, Filippo Ungaro, a postat pe X: „Un alt naufragiu teribil în apropiere de Lampedusa în timpul unei operaţiuni de salvare". Supravieţuitorii care au fost transportaţi la Lampedusa, se aflau „în stare de hipotermie şi şoc", a adăugat el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Într-o altă operaţiune, paza de coastă italiană a anunţat că a salvat miercuri, 10 aprilie, 37 de migranţi „care se aflau la mila valurilor la bordul unei mici ambarcaţiuni din lemn, de 7 metri lungime" în largul coastelor din Lampedusa.

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri