Live

Proiect | Noua Piaţă 100 din Oradea va putea găzdui chiar şi concerte

Data actualizării: Data publicării:

Noua Piaţă 100 din Oradea va fi şi un loc ideal pentru organizarea de concerte. O spun şefii Administraţiei Domeniul Public, care au anunţat că din acest motiv vânzătorii nu vor avea la dispoziţie mese sau piese de mobilier, ci îşi vor aduce de acasă mese pliante sau corturi demontabile. Amenajată pe mai bine de 8 hectare cu o investiţie de 8 milioane şi jumătate de lei, piaţa va fi inaugurată pe 3 noiembrie.

În Piaţa 100 sunt disponibile 1.830 de locuri pentru vânzarea de antichităţi, haine şi alte obiecte şi 1.350 de locuri pentru comercianţii de autoturisme. La cei 8 milioane şi jumătate de lei alocaţi de Primăria Oradea, Administraţia Domeniului Public a adăugat peste 750 de mii de lei pentru lucrări la spaţii comerciale, drum şi porţi de acces ori pentru platforma de deşeuri.

În schimb, comercianţii nu vor avea la dispoziţie tarabe şi vor fi obligaţi să-şi aducă mese pliante şi corturi demontabile. Măsura a fost explicată de directorul ADP, Liviu Andrica: "Vă invit la vechea piaţă să vedeţi ce se întâmplă după ce pleacă. Am transformat-o într-un depozit de gunoaie. Nu se poate ca la o asemenea investiţie, într-o asemenea locaţie să rămână lăzi de bere, scânduri şi te mai miri ce."

Din cele mai bine de opt hectare ale Pieţei, doar 2100 de metri pătraţi sunt ocupaţi de construcţii, printre care 32 de chioşcuri şi patru toalete. Din acest motiv, Piaţa 100 va putea găzdui şi concerte, a anunţat directorul ADP Oradea.

"Urmărind activităţile din Cetate am văzut un aflux de oameni care doresc să asculte muzică şi ne gândim că poate ar fi bine şi în această locaţie, ţinând cont că de lunea până vinerea sau chiar şi sâmbata, dacă facem un efort, putem organiza spectacole."

Accesul spre Piaţa 100 va fi asigurat cu autobuze închiriate de la societatea locală de transport. Acestea vor circula sâmbătă şi duminica, între orele 8 şi 14, din 20 în 20 de minute, din parcarea de la vechea Piaţă Obor.
Noua Piaţă 100 va dispune şi de o parcare interioară cu 628 de locuri.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Roșiile au devenit un lux. În piețe kilogramul se vinde și cu 60 de lei: „Foarte scumpe. Mai bine iau carne de porc”

PROFM SuperGirl, concertul cadou de ziua super fetelor

Tichetele culturale: Angajații pot primi 210 pe lună sau 430 de lei pe eveniment pentru primul semestru din 2024

„Efectul Taylor Swift” a cuprins Singapore, invidiat de vecinii săi. Hoteluri și zboruri, ocupate complet pentru concertele cântăreței

Partenerii noștri