Live

Șeful CNAIR, promisiuni de reluare a lucrărilor pe DN76 Oradea-Deva

Data actualizării: Data publicării:

Noi promisiuni pentru DN76, Oradea-Deva. Directorul CNAIR a dat asigurări că anul viitor se vor relua lucrările pe Drumul Național 76, după ce în decembrie 2017 a fost reziliat contractul de execuție pe un lot cu o lungime de 33,3 kilometri, între Ștei și Vârfurile. Narcis Neaga a precizat că lucrurile nu au mers din motive care nu țin de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările la DN76 au început în 2007 și ar fi trebuit finalizate trei ani mai târziu, însă termenul a fost prelungit de mai multe ori.

“Nu e normal ca un drum național (...) a ajuns un drum de pământ. Considerăm că la anul va fi rezolvat. Aceasta este mai mult decât o asumare. Sunt multe cauze: contractuale, sunt conflicte între constructori, lucruri pe care noi, practic, nu le-am putut gestiona de la București, dar la anul această porțiune de drum va arăta așa cum trebuie să arate un drum național. În momentul în care s-a reziliat contractul în 2017 trebuia făcută o expertiză referitoare la starea drumului, ca să vedem exact ce scoatem din nou la licitație. Suntem în faza de contractare a celui care va executa lucrările”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNAIR.

Întrebat cum comentează declarațiile premierului Viorica Dăncilă, conform cărora șeful CNAIR pleacă dacă nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă, Narcis Neaga a evitat să dea un răspuns categoric.

“Nu comentez declarațiile doamnei premier. Sunt 101 kilometri de autostradă construiți.
- Și inaugurați vom reuși?
- 60 sunt gata. Nu, păi dar nu au cum să fie în trafic, era vorba dacă vom reuși în An Centenar să construim o sută de kilometri de autostradă. Da, sunt construiți o sută de kilometri de autostradă”, a spus directorul CNAIR.

“Au fost loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda, podul de peste Someș, care au pus în valoare vreo nouă kilometri, în total zece kilometri din Gilău-Nădășelu, este vorba de Câmpia Turzii- Târgu Mureș, porțiunea până la Iernut, care s-a inaugurat ieri, aproximativ 14 kilometri, plus cei șase kilometri, 6,5 km care vor fi mâine inaugurați, sunt 60 de kilometri.”

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care este stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni - Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu - Piteşti. Anunțul CNAIR

Se circulă în coloană pe Valea Prahovei. Ce rute alternative ai dacă vrei să scapi de aglomerație când vii de la munte sau de la mare

Șofer filmat pe contrasens pe autostrada Sibiu-Cluj. Reacția celor care au surprins imaginile (VIDEO)

A fost forat primul kilometru de tunel de autostradă din România. Se lucrează și de Paște, fără pauză, la galeriile Daniela și Alina

Partenerii noștri