Șeful CNAIR, promisiuni de reluare a lucrărilor pe DN76 Oradea-Deva

Data actualizării: Data publicării:
DN76 protest semne5

Noi promisiuni pentru DN76, Oradea-Deva. Directorul CNAIR a dat asigurări că anul viitor se vor relua lucrările pe Drumul Național 76, după ce în decembrie 2017 a fost reziliat contractul de execuție pe un lot cu o lungime de 33,3 kilometri, între Ștei și Vârfurile. Narcis Neaga a precizat că lucrurile nu au mers din motive care nu țin de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Lucrările la DN76 au început în 2007 și ar fi trebuit finalizate trei ani mai târziu, însă termenul a fost prelungit de mai multe ori.

“Nu e normal ca un drum național (...) a ajuns un drum de pământ. Considerăm că la anul va fi rezolvat. Aceasta este mai mult decât o asumare. Sunt multe cauze: contractuale, sunt conflicte între constructori, lucruri pe care noi, practic, nu le-am putut gestiona de la București, dar la anul această porțiune de drum va arăta așa cum trebuie să arate un drum național. În momentul în care s-a reziliat contractul în 2017 trebuia făcută o expertiză referitoare la starea drumului, ca să vedem exact ce scoatem din nou la licitație. Suntem în faza de contractare a celui care va executa lucrările”, a declarat Narcis Neaga, directorul CNAIR.

Întrebat cum comentează declarațiile premierului Viorica Dăncilă, conform cărora șeful CNAIR pleacă dacă nu sunt finalizați 100 de kilometri de autostradă, Narcis Neaga a evitat să dea un răspuns categoric.

“Nu comentez declarațiile doamnei premier. Sunt 101 kilometri de autostradă construiți.
- Și inaugurați vom reuși?
- 60 sunt gata. Nu, păi dar nu au cum să fie în trafic, era vorba dacă vom reuși în An Centenar să construim o sută de kilometri de autostradă. Da, sunt construiți o sută de kilometri de autostradă”, a spus directorul CNAIR.

“Au fost loturile 3 și 4 din autostrada Sebeș-Turda, podul de peste Someș, care au pus în valoare vreo nouă kilometri, în total zece kilometri din Gilău-Nădășelu, este vorba de Câmpia Turzii- Târgu Mureș, porțiunea până la Iernut, care s-a inaugurat ieri, aproximativ 14 kilometri, plus cei șase kilometri, 6,5 km care vor fi mâine inaugurați, sunt 60 de kilometri.”

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri