Live

Sute de locuri de parcare amenajate în zona bulevardului Dacia. În șantier sunt mai multe străzi din Oradea

Data actualizării: Data publicării:

Peste 200 de locuri de parcare au fost amenajate în zona bulevardului Dacia din Oradea, între străzile Constantin Brâncuși, Costache Negruzzi și Doinei, au anunțat reprezentanții Primăriei Oradea. Mai bine de 900 de mii de lei a costat construirea acestora și realizarea infrastructurii aferente din zonă. Lucrările au fost începute în luna aprilie, iar termenul de finalizare este 15 noiembrie.

Pe lângă cele 205 locuri de parcare, muncitorii vor finaliza în următoarea săptămână lucrările de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, trotuare și accese auto, lucrările de canalizare pluvială, de semnalizare rutieră și de iluminat public.

În acest moment se lucrează la amenajarea spațiilor verzi.

„Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drumuri Orășenești SA - Aquacons SRL. Prețul contractului este de 906.417,43 lei fără TVA, durata de execuție fiind de 6 luni”, se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

În prezent, în oraș sunt executate lucrări de modernizare pe mai multe străzi. Este vorba despre străzile Lăcrămioarelor și Caraiman din cartierul Rogerius, precum și străzile Cornițelului și Lalelelor din cartierul Ioșia.

Lucrările trebuie terminate până pe 31 decembrie și au o valoare totală de peste 900 de mii de lei.

În schimb, lucrările de modernizare a străzii Balogh István (foto sus), situată în partea de sud-vest a municipiului Oradea, aproape de complexele comerciale, unde au fost construite recent blocuri ANL, costă mai bine de 2 milioane de lei. În zonă vor fi făcute lucrări de infrastructură și suprastructură la partea carosabilă, lucrări de canalizare pluvială și de semnalizare rutieră, amenajarea de parcări, trotuare, accese auto și de spații verzi.

Editor web: Adrian Laboș
Foto: Primăria Oradea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un actor din Oradea a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că și-ar fi violat o colegă. "E o porcărie, totul a fost consimțit"

Un proiect revoluționar: Numărul Unic al Bucureștiului

"Golden Gate de România" are din nou probleme. Pe podul de la Brăila se face a treia asfaltare în doar nouă luni de la inaugurare

Sorin Grindeanu: Joia viitoare dăm drumul circulaţiei pe drumul de legătură Oradea - Autostrada Transilvania

Partenerii noștri