Tone de mititei au fost pregătite pentru 1 Mai
Se lucrează de zor în abatoare şi carmangerii în această perioadă. Măcelarii pregătesc mititeii care vor sfârâi pe grătarele de 1 Mai. E nevoie de mai mult de o zi pentru a pregăti o caserolă cu carne proaspătă şi gust bun, spun specialiştii.
Peste 100.000 de turiști au petrecut 1 Mai la mare. În urma lor au rămas munți de gunoaie
Petreceri ca înainte de pandemie în cluburile de pe litoral
Nisipurile de Aur. Ucrainenii se distrează în ritmul cântecelor patriotice
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 5 mai
O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok
Un avion rusesc și unul american, filmate deasupra Strâmtorii Bering
Șofer filmat pe contrasens pe autostrada Sibiu-Cluj
Un român ascuns în Italia a fost dat de gol de soție
Dezastru în Europa, unde sunt coduri portocalii de furtuni
S-a lucrat la foc continuu în ultimele zile în carmangeriile din Oradea. La una dintre acestea angajații au preparat peste o tonă de mititei pentru vacanța de 1 Mai. Mcelarii spun că reţeta nu este deloc complicată, dar contează foarte mult ce ingrediente sunt folosite.
"Carne de lucru de porc, carne de lucru de vită, slănină din porc şi spată de porc. Sare, piper, usturoi şi încă un condiment propriu", a enumerat Ioana Man, reprezentanta unei carmangerii.
Condimentele sunt amestecate cu apă şi sunt frământate timp de două-trei minute. Carnea şi amestecul de condimente sunt puse apoi în malaxor timp de un minut, după care sunt mutate în alt aparat.
"După cele două malaxări, micii se lasă la maturat 24 de ore. După cele 24 de ore micii se formează manual, se etichetează şi se livrează", a explicat Ioana Man.
O caserolă cu 20 de mititei care cântăreşte aproximativ un kilogram costă la raft 16 lei.
Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News