Sari la conținut
News Alert

Tone de mititei au fost pregătite pentru 1 Mai

Se lucrează de zor în abatoare şi carmangerii în această perioadă. Măcelarii pregătesc mititeii care vor sfârâi pe grătarele de 1 Mai. E nevoie de mai mult de o zi pentru a pregăti o caserolă cu carne proaspătă şi gust bun, spun specialiştii.

S-a lucrat la foc continuu în ultimele zile în carmangeriile din Oradea. La una dintre acestea angajații au preparat peste o tonă de mititei pentru vacanța de 1 Mai. Mcelarii spun că reţeta nu este deloc complicată, dar contează foarte mult ce ingrediente sunt folosite.

"Carne de lucru de porc, carne de lucru de vită, slănină din porc şi spată de porc. Sare, piper, usturoi şi încă un condiment propriu", a enumerat Ioana Man, reprezentanta unei carmangerii.

Condimentele sunt amestecate cu apă şi sunt frământate timp de două-trei minute. Carnea şi amestecul de condimente sunt puse apoi în malaxor timp de un minut, după care sunt mutate în alt aparat.

"După cele două malaxări, micii se lasă la maturat 24 de ore. După cele 24 de ore micii se formează manual, se etichetează şi se livrează", a explicat Ioana Man.

O caserolă cu 20 de mititei care cântăreşte aproximativ un kilogram costă la raft 16 lei.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Norbert Hegedus

Pe aceeași temă