Live

Un jder de piatră a provocat o pană majoră de curent în Oradea

Data actualizării: Data publicării:
foto: Cristian Lucaci

O pană de curent a afectat, marți seara, mii de locuitori ai cartierelor Iosia, Decebal, Nufărul și Calea Aradului. Zeci de străzi au cufundate în beznă, iar telefonul de deranjamente al societății Electrica a fost asaltat de plângerile clienților.

ACTUALIZARE: "Vă informăm că incidentul produs în funcţionarea reţelei de distribuţie a energiei electrice în data de 12.03.2019 a avut drept cauză electrocutarea unui animal (dihor) la contactul cu echipamentele electrice la o tensiune de 20.000 V", se arată într-un comunicat al Societății de Distribuție a Energiei Electrice (SDEE) Oradea, citat de Bihoreanul.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al sucursalei, Ramona Moraru, a precizat, pentru Bihoreanul, că animalul a fost "un jder de piatră care s-a electrocutat la staţia de înaltă tensiune din cartierul Ioşia".


Avaria a fost remediată în cursul nopții, astfel că furnizarea curentului electric a fost reluată până dimineața în toate cartierele. Mai mulți orădeni au postat pe Facebook imagini din timpul penei de curent, întrebându-se care este cauza acestei avarii de proporții.

Redactor: Bogdan Băcilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un actor din Oradea a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru că și-ar fi violat o colegă. "E o porcărie, totul a fost consimțit"

Un tânăr din Mureș a fost la un pas să-şi piardă viaţa din cauza unui zmeu. Avertismentul IGSU

Sorin Grindeanu: Joia viitoare dăm drumul circulaţiei pe drumul de legătură Oradea - Autostrada Transilvania

Cum a scăpat cu viață un tânăr din Oradea, după ce mașina lui a fost tăiată, la propriu, în două. Momentul în care iese din autoturism

Partenerii noștri