Live

Zeci de școli au fost închise în Maramureş din cauza zăpezii. Niciun elev din Baia Mare nu a mers la cursuri

Data actualizării: Data publicării:

Toate şcolile din Baia Mare, dar şi alte zece unităţi de învăţământ din Maramureş au fost închise astăzi de autorităţi. Din cauza ninsorilor abundente, pe mai multe drumuri se circulă greu, iar în Baia Mare firma de deszăpezire abia face faţă. Măsura suspendării cursurilor ar putea fi prelungită şi săptămâna viitoare, deoarece meteorologii anunţă o nouă repriză de ninsori în nordul ţării.

Utilajele de deszăpezire abia îşi fac loc prin nămeţii căzuţi în ultimele zile în Baia Mare. Stratul de omăt are aproape o jumătate de metru, iar pe mai multe drumuri din Maramureș se circulă în condiţii grele.

"Se intervine cu mai multe utilaje pentru deszăpezirea incintelor, pentru alei, pentru parcările din muncipiu, respectiv s-a intervenit şi pentru pe partea de drumuri. Drumuri naţionale, judeţene, dar şi în municipiul Baia Mare", a declarat Dan Bucă, purtător de cuvânt CJSU Maramureş.

"De ani buni nu am mai văzut în Baia Mare o asemenea ninsoare. Dacă îmi amintesc bine cam prin anii 70 şi ceva a mai fost aşa o iarnă", spune un localnic.

Peste 25 de mii de elevi şi preşcolari din Maramureş rămân acasă astăzi şi mâine. Cei mai mulţi, în jur de 23 de mii, sunt în Baia Mare.

"Autorităţile din judeţul Maramureş au decis să suspende cursurile în toate unităţile de învăţământ din Baia Mare, dar şi din mai multe localităţi din judeţ. Este vorba despre liceele din Cavnic şi Târgu Lăpuş, grădiniţa din Baia Sprie, dar şi şcolile din alte şapte din judeţul Maramureş", a relatat Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24 Oradea.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că până la sfârşitul semestrului cursurile vor fi recuperate.

"În urma condiţiilor meteorologice nefavorabile cauzate de căderile masive de zăpadă, s-a luat decizia de suspendare a cursurilor pentru toate unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Baia Mare şi pentru câteva unităţi din judeţul Maramureş", a comunicat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt IŞJ Maramureş.

"Nu sunt de acord cu închiderea şcolilor. Pentru că fiecare părinte se îngrijeşte să-şi copiii la şcoală. Că e mai greu un pic, este mai greu, dar pentru orice ne găsim să închidem şcolile. Nu mi se pare normal."

Meteorologii nu au veşti bune nici pentru următorul interval. La sfârşit de săptămână, ninsorile vor reveni în Baia Mare, iar temperaturile vor scădea sub pragul îngheţului.

Reporter/Operator: Kristian Kosa

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja îl critică pe N. Dan pentru că a retras polițiștii din locurile publice: „Fenomenul drogurilor e cea mai mare problemă”

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Ciucă: Trebuie să ieşim să vorbim cu oamenii, să îndepărtăm îndoielile faţă de ceea ce am făcut, să recunoaştem ce nu am reuşit

O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara din Arad. A luat-o și acum e reținută

Partenerii noștri