Live

Când este indicată coronarografia și cum se efectuează această investigație

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie

Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare pot fi investigaţi şi trataţi cu tehnici minim invazive din cardiologia intervenţională. Vorbim astăzi despre coronarografie cu dr. Andrada Bogdan, medic specialist cardiologie, cu competență în cardiologie intervențională.

Coronografia (sau angiografia coronariană) este o procedură minim invazivă prin care poate fi diagnosticată boala coronariană ischemică. Investigația este recomandată în cazul anginei pectorale sau după un infarct miocardic acut, dar și pentru a evalua corect dacă arterele coronare afectate de ateroscleroză pot fi tratate minim invaziv (prin angioplastie cu balon și stent) sau dacă este necesară o intervenție chirurgicală.

Angiografia coronariană se realizează cu ajutorul unui aparat special numit angiograf, de către o echipă medicală specializată în cardiologie intervențională. Această supraspecializare asigură diagnosticul avansat și tratamentul modern, prin abord endovascular, pentru numeroase afecțiuni ale inimii și ale vaselor mari. Datorită acestor tehnologii de ultimă generație, pacientul se recuperează rapid, iar riscul de complicații și durerea postoperatorie sunt considerabil reduse.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Metode moderne de tratament al bolilor cardiovasculare. Ce presupun procedurile complexe de cardiologie intervențională

Ce este coronarografia și când este indicată

Cum se manifestă boala coronariană ischemică

Partenerii noștri