Live

Ce este streptococul beta-hemolitic și cum se poate transmite

Data publicării:
Dr. Andrei Rogoz, medic specialist Boli infecţioase

Responsabil cu infecţiile respiratorii, faringite sau amigdalite, streptococul beta-hemolitic trebuie diagnosticat şi tratat corect, pentru a preveni complicaţiile. Despre transmiterea acestei boli, tratament şi prevenţie discutăm cu dr. Andrei Rogoz, medic primar Boli infecțioase.

Streptococul beta-hemolitic este o bacterie întâlnită foarte frecvent în natură și, în anumite condiții, poate cauza o serie întreagă de boli la om. Dintre acestea, cele mai frecvente infecții sunt faringita, infecții ale pielii sau chiar infecții sistemice. Se adaugă acestora complicații non-supurative cauzate de streptococul beta-hemolitic, cum sunt febra reumatică acută și glomerulonefrita acută. Este necesar ca pacienții să ajungă la medicul de boli infecțioase, care va stabili diagnosticul corect și va recomanda tratamentul.

În cazul copiilor, diagnosticul este stabilit mai frecvent de medicul pediatru. Deși streptococul beta-hemolitic este cea mai frecventă cauză bacteriană de faringită, este nevoie de diagnosticul diferențial cu infecțiile virale, deoarece tratamentul diferă în funcție de agentul infecțios implicat. În timpul iernii și primăvara, proporția copiilor de vârstă școlară care pot fi purtători asimptomatici de streptococ beta-hemolitic este estimată la 20%, adică unul din cinci copii.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum se tratează cancerul vezicii biliare

„Durerile dispăruseră aproape complet! Am putut reveni la viața și la obiceiurile de dinainte!”

Când și de ce trebuie extinsă operația pentru cancerul de sân

Care sunt pericolele infecției cu HPV

Partenerii noștri