Live

Cum se manifestă clinic cancerul gastric și care sunt factorii de risc

Data actualizării: Data publicării:
Dr. Eliza Gangone, medic primar Chirurgie generală

Cancerul la stomac, numit și cancer gastric, apare atunci când celulele sănătoase din stomac devin anormale, scapă de sub control şi duc la apariția tumorilor. Care sunt factorii de risc în această boală, cum se pune diagnosticul şi cum se tratează, discutăm cu dr. Eliza Gangone, medic primar Chirurgie generală.

Cancerul gastric poate fi diagnosticat printr-o endoscopie digestivă superioară, urmată de o biopsie, pentru analizarea la microscop a unei mostre de țesut. De asemenea, poate fi indicată și o tomografie computerizată, necesară pentru localizarea cu precizie a tumorii și a metastazelor și pentru evaluarea corectă a dimensiunii acestora.

Imediat ce a fost stabilit diagnosticul de cancer gastric, Comisia Oncologică Multidisciplinară (Tumor Board) va analiza cazul și va recomanda cel mai potrivit tratament. În funcție de tipul tumorii, de stadiul ei și de particularitățile pacientului, intervenția de chirurgie oncologică poate implica rezecția completă sau doar parțială a stomacului. Operația este de obicei însoțită și de alte tratamente oncologice – chimioterapie sau radioterapie – necesare pentru a opri înmulțirea și răspândirea celulelor maligne.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A apărut în public la o lună după ce a fost stropit cu acid și i-a lăsat mască pe toți! Imagini greu de privit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sarcina după tratamentul malformațiilor uterine

Ce este scintigrafia osoasă și cum se efectuează investigația

Operații pentru cancerul la sân. Ce opțiuni există

Oamenii de știință au creat un colorant strălucitor care poate ajuta la eradicarea definitivă a cancerului. Cum funcționează acesta

Partenerii noștri