Live

Poate fi radiologia intervențională o opțiune de tratament curativ pentru tumorile hepatice?

Data publicării:
Conferențiar doctor Bogdan Popa, medic primar Radiologie - imagistică medicală

Radiologia intervențională este recomandată ca alternativă pentru un anumit tip de proceduri chirurgicale. Sunt evitate, astfel, unele riscuri, durerile sunt reduse și perioada de internare este minimă. Despre radiologia intervențională pentru tratamentul bolilor hepatice maligne discutăm cu conferențiar doctor Bogdan Popa, medic primar Radiologie - imagistică medicală.

Radiologia intervențională este un domeniu în plină dezvoltare prin care se realizează proceduri minim invazive, cel mai frecvent endovasculare, sub control radiologic, pentru a diagnostica și trata nechirurgical diverse afecțiuni. Pentru anumite cazuri atent selecționate, procedurile de radiologie intervențională oferă pacientului și medicului, deopotrivă, mai multă siguranță și mai puține riscuri operatorii. În plus, procedurile minim invazive de radiologie intervențională sunt adesea recomandate și pacienților care nu ar putea suporta o intervenție chirurgicală clasică. Procedurile de radiologie intervențională necesită spitalizări de scurtă durată, de zi sau în ambulatoriu, și permit o recuperare postoperatorie foarte rapidă.

Chemoembolizarea cu microsfere absorbabile este o procedură minim invazivă de radiologie intervențională, care tratează cu succes cancerul hepatic sau metastazele inoperabile cu localizare hepatică și origine la nivelul unei alte neoplazii din corp. Chemoembolizarea este o metodă modernă de tratament, care se realizează sub ghidaj imagistic pentru a aplica țintit, direct la nivelul tumorilor hepatice, o doză foarte mare de chimioterapic, cu scopul de a distruge selectiv țesutul canceros și de a proteja structurile sănătoase. Intervențiile de chemoembolizare au rezultate foarte bune și reacții adverse considerabil mai reduse în comparație cu tratamentele chimioterapice sistemice.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum procedăm când avem o urgență medicală

Cum trecem de la post la mesele de Sărbători? Câteva reguli

Cum sunt tratate minim invaziv anevrismele cerebrale multiple

Ce servicii asigură singurul Compartiment de Primiri Urgențe din sistemul medical privat din țară?

Partenerii noștri