Live

Alexandru Rafila: La Suceava situația nu este sub control. Problema noastră o să fie focarele

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gettyimages

Profesorul Alexandru Rafila atrage atenția că în perioada următoare ar putea apărea problema focarelor într-o regiune sau într-o instituție, iar gestionarea va fi extrem de importantă pentru menținerea sub control a epidemiei în România. Referitor la situația de la Suceava, Rafila a precizat că acolo situația nu este încă sub control, motiv pentru care s-a menținut carantina.

"La Suceava situația încă nu este sub control, am avut o speranță când a scăzut numărul de cazuri noi vreo două zile la rând, dar acolo, lucrurile evoluează încă.

De aceea s-a menținut carantina, față de alte localități unde, odată cu măsurile impuse, cum e Țăndărei, a scăzut mult numărul de cazuri.

La Galați e un focar într-o instituție de îngrijire medicală și acolo se concentrează majoritatea cazurilor din Galați.

Problema noastră o să înceapă să fie focarele, nu atât numărul de cazuri noi la nivel național, ci mai degrabă concentrarea lor în anumite zone sau situații.

Gestionarea acestor focare trebuie să intre într-un soi de rutină pentru autoritățile de sănătate publică. Asta va fi cheia răspunsului pentru controlul epidemiei in perioada următoare.", a explicat Rafila.

Potrivit lui Rafila, este surprinzător că Bucureștiul e doar pe locul 4 privind numărul de cazuri, transmiterea infecției în Capitală nefiind foarte ridicată, raportat la numărul de locuitori.

"Ar fi anormal să nu găsim Bucureștiul între primele regiuni afectate, poate e surprinzător că e doar pe locul 4 privind numărul de cazuri", a afirmat Alexandru Rafila.

Redactare G.M.

 

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rafila, despre scandalul Pantelimon: E de nepermis să compromiți medici pentru mize personale. Colegiul Medicilor să ia măsuri

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie să fie considerate opuse. Vreau să găsim o soluție”

Partenerii noștri