Live

Amendă de 1.500 de lei pentru că nu şi-a supravegheat câinele

Data publicării:
Foto: Shutterstock

O femeie din Constanţa a fost amendată de jandarmi cu 1.500 de lei pentru că nu şi-a supravegheat câinele dintr-o rasă periculoasă. Câinele a ieșit din curtea casei şi a lătrat la trecători. Incidentul s-a produs în apropierea unei şcoli gimnaziale, scrie News.ro.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Constanţa a fost sesizat, marţi, cu privire la faptul pe strada Unirii din municipiul Constanţa, în imediata apropiere a Şcolii Gimnaziale nr. 43, un câine aparţinând rasei Rottweiler era nesupravegheat şi lătra la trecători.

Un echipaj s-a deplasat la faţa locului şi a constatat că situaţia reclamată se confirmă, animalul putând constitui o ameninţare pentru  persoanele din zonă.

“Jandarmii au identificat-o în scurt timp proprietara câinelui, aceasta neputând explica cum animalul a ieşit din curtea casei în loc public, fără a avea botniţă şi fără a fi ţinut în lesă, aşa cum prevede legislaţia specifică”, se arată în comunicat.

Deoarece prin fapta sa femeia a creat o stare de  pericol pentru trecători,  jandarmii au amendat-o cu 1500 lei, în O.U.G. nr. 55/2002  privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Doi polițiști încearcă să-și scoată mașina împotmolită pe plajă. Ce metode au folosit ca să nu-și ude pantofii

Un adolescent din Constanța a fost arestat preventiv, după ce a lovit cu pumnul în față un jandarm

O plajă din Constanța s-a transformat într-o baltă uriașă după ploile din oraș. Imagini de pe litoral cu o zi înainte de minivacanță

ÎPS Teodosie anunță că va aduce Lumina Sfântă de pe mare și anul acesta. Mesajul Arhiepiscopului Tomisului 

Partenerii noștri