Live

UPDATE Atac armat la o universitate din Germania: o tânără a murit și alte trei persoane au fost rănite. Atacatorul s-a sinucis

Data actualizării: Data publicării:
Un student al Universității din Heidelberg a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sala şi apoi s-a sinucis. Foto: Profimedia Images

ACTUALIZARE 20:30 O tânără a murit şi alte trei persoane au fost rănite în atacul comis luni la Universitatea Heidelberg din sud-vestul Germaniei, când un bărbat a dat buzna într-o sală de curs, a deschis focul, a părăsit sala şi apoi s-a sinucis, informează EFE şi DPA.

Atacatorul era student al instituţiei, avea asupra sa un rucsac cu mai multe arme şi a fugit după atac. El a fost găsit mort la scurt timp după aceea în grădina botanică a campusului, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wilhelm, la televiziunea publică ZDF.

Identitatea bărbatului nu a fost dezvăluită, conform Agerpres. Autorităţile au ajuns la concluzia că atacatorul a acţionat singur. Până în prezent, nu există indicii că atacul ar fi fost motivat religios sau politic.

----știre inițială----

Mai mulți oameni au fost răniți după ce un bărbat înarmat a deschis focul la un amfiteatru în orașul german Heidelberg, relatează The Independent și Reuters.

Polițiștii germani au informat că atacatorul a murit, însă nu au dat detalii cu privire la ce s-a întâmplat. Anterior, poliția germană avertizase, pe Twitter, ca oamenii să evite zona în care a avut loc atacul.

Atât știm deocamdată – un atacator singur a rănit mai multe persoane cu o armă de foc, într-un amfiteatru. Atacatorul a murit”, se arată în postarea poliției germane.

Conform unor informații din presa germană, atacatorul a deschis focul în amfiteatru și a rănit mai multe persoane înainte de a se împușca.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat, pentru CNN, că atacatorul, un bărbat tânăr, a murit. Cauza morții sale este necunoscută, însă.

De asemenea, polițiștii spun că nu au determinat care a fost motivul atacului și nici numărul exact al persoanelor rănite. O operațiune de amploare a poliției este în curs.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ultimele zile ale lui Hitler. Pe 30 aprilie 1945, dictatorul care visa „Reich-ul de 1000 de ani” se sinucidea în buncărul său

Țările G7 s-au angajat să-și închidă centralele pe cărbune până în 2035

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Băieţelul din Gorj vândut pe câteva sute de lei în Germania este adus în România, dar nu va fi dat înapoi familiei

Partenerii noștri