Live

Bărbat din județul Botoșani, urmărit penal după ce și-a schingiuit și înfometat calul

Data publicării:
Foto: Facebook / Poliția Română

Un bărbat de 47 de ani din comuna Vorona, județul Botoșani, este acuzat de săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, după ce şi-ar fi lovit în repetate rânduri calul pe care îl deţine, potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani. 

Potrivit sursei citate, poliţiştii din cadrul Biroului Protecţia Animalelor din cadrul IPJ au fost sesizaţi cu privire la faptul că bărbatul şi-ar fi lovit animalul, provocându-i suferinţe şi traume fizice.

"În urma deplasării la faţa locului, a fost identificat bărbatul, precum şi cabalina acestuia, iar, în urma examinării efectuată de poliţistul medic veterinar, s-a constatat că animalul prezenta multiple leziuni pe suprafaţa corpului, era subnutrit, iar starea de întreţinere precară. Cabalina a fost preluată de către poliţişti şi plasată într-un adăpost, în care va beneficia de hrană şi îngrijiri medicale", a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani, potrivit Agerpres.

În acest caz cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, mai au transmis polițiștii. 

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cal blocat pe un acoperiş din cauza inundaţiilor, salvat de echipele de intervenție, în Brazilia

Iohannis a aprobat urmărirea penală a lui Petre Roman și Voican Voiculescu pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei

Moment inedit la festivitățile de Ziua Jandarmeriei. Pe scenă a fost adus un cal

Un chirurg de la Floreasca și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la operația unei paciente cu hepatită și acum e anchetat

Partenerii noștri