Un chirurg de la Floreasca și-a înțepat un coleg cu un instrument folosit la operația unei paciente cu hepatită și acum e anchetat

Data publicării:
instrumente de chirurgie
Anchetă a procurorilor după o agresiune în sala de operație. FOTO: Profimedia Images

Un chirurg de la Spitalul Floreasca din București este urmărit penal pentru că în timpul unei operații a înțepat cu un instrument folosit la o pacientă cu hepatită un coleg cu care se certase.

Medicul Sorin Păun este urmărit penal pentru purtare abuzivă, scrie news.ro.

Fapta s-a petrecut în 6 martie 2020. Procurorii de la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 au stabilit că în timpul unei operații, medicul chirurg a adresat injurii şi expresii jignitoare medicilor alături de care opera.

„În timpul intervenţiei chirurgicale, el a înţepat cu electrocauterul scos din plaga pacientei un medic din echipa operatorie, provocându-i leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, unitate care instrumentează acest dosar. 

Medicul înţepat cu electrocauterul a avut nevoie de tratament profilactic, întrucât pacienta pentru care fusese folosit instrumentul medical era diagnosticată cu hepatită virală. „Întrucât pacienta era pozitivă pentru virusul VHC (hepatită tip C), persoana vătămată a raportat evenimentul responsabilului de medicina muncii, fiind îndrumată către Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş pentru prescrierea unui tratament profilactic”, precizează sursa citată.

Medicul vizat este Sorin Păun, cazul său fiind relatat în urmă cu patru ani de Libertatea.

Medicul Sorin Păun este urmărit penal pentru purtare abuzivă. Infracţiunea include şi fapta de lovire infracţiune complexă, iar în cazul acesteia limitele de pedeapsă ale infracţiunii de lovire, care sunt de la trei luni la doi ani de închisoare sau amendă, se majorează cu o treime.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri