Live

C. T. Popescu, despre discursul Vioricăi Dăncilă: „Nu și-a înfipt mâinile în șolduri”

Data publicării:
Foto: gov.ro

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pe platforma Republica discursul Vioricăi Dăncilă de miercuri din Parlamentul European. „Nu și-a înfipt mâinile în șolduri”, afirmă el că a lipsit de la discursul „aproape perfect”.

„Nu am venit să dau socoteală. Am venit pentru că vă prețuiesc și vă respect”, a spus premierul Dăncilă, chiar în începutul discursului.

„Corect, așa a și fost. Doamna Dăncilă a venit acolo să ceară socoteală, nu să dea! Discursul d-sale a fost aproape perfect, doar un singur lucru a lipsit: doamna Dăncilă nu și-a înfipt mâinile în șolduri. Și n-ar fi fost rău nici câte-un discret «Ardi-v-ar focu!» sau «Fir-ați ai dreacu!»”, afirmă Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul mai spune că „în mod straniu, prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, nu s-a îngălbenit la față, nu și-a smuls barba în semn de căință, nu s-a prăbușit tremurând cu capul pe masă, cum ar fi fost de bun-simț în fața rățoielilor doamnei Socoteală”.

„Dimpotrivă, cu aceeași fermitate nu lipsită de amenințare, a avertizat guvernul României că va trebui să răspundă întrebărilor detaliate pe care i le va adresa în legătură cu legile justiției și statul de drept”, continuă Critian Tudor Popescu.

El mai spune că discursul a fost pentru „cetățenii mai puținei la minte de acasă” și concluzionează că „singura noastră armă este să ne cerem afară din Europa, ceea ce unii o și fac”.

Citiți mai multe pe Republica.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În Germania are loc cel mai mare proces de înaltă trădare de după Al Doilea Război Mondial. Puciștii „Reichsburger” sunt judecați

Premieră în SUA. Tatăl băiatului care și-a împușcat patru colegi în Michigan, găsit vinovat de omor pentru că i-a dat cadou arma

Criză de personal în justiție: În 2023 au ieșit la pensie 165 de procurori și doar 10 parchete mai funcționează cu schema completă

UE laudă noul guvern Tusk pentru eforturile de a „restabili statul de drept”. Fonduri de miliarde de euro, pe cale să fie deblocate

Partenerii noștri