Live

Campania de vaccinare prinde din nou viteză în România. A fost înregistrat cel mai mare număr de vaccinări din ultimele trei luni

Data publicării:
Campanie de vaccinare în România. Foto: GettyImages

Campania de vaccinare din România prinde din nou viteză – 61.095 de români s-au vaccinat anti-coronavirus în ultimele 24 de ore, o creștere substanțială față de ieri și de săptămânile trecute, conform datelor CNCAV. Deși majoritatea celor vaccinați s-au imunizat cu a treia doză, crește și numărul celor care s-au vaccinat cu prima doză. Este cel mai mare număr de vaccinați din luna iunie și până astăzi.

Astfel, 21.420 de români s-au vaccinat cu prima doză, 2.790 cu a două doză, iar 36.886 s-au imunizat cu doza a treia.

Dintre cei vaccinați, 46.921 s-au imunizat cu Pfizer, 1.838 cu Moderna, 69 cu AstraZeneca și 12.267 cu Johnson&Johnson.

În ziua precedentă, s-au vaccinat 42.812 de oameni în România.

În total, în România, au fost administrate 10.175.695 de doze de vaccin anti-coronavirus. 5.368.131 de români sunt vaccinați cu schema completă.

„Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, transmite CNCAV.

Anterior, și numărul elevilor care s-au vaccinat a crescut. Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în ultima săptămână au fost imunizați anti-Covid aproximativ 12.000 de elevi. „Este un trend ascendent, semnificativ, este un progres care ne dovedeşte că aceste acțiuni nu sunt în zadar”, a continuat ministrul.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri