Live

Video&Foto Cod roșu: Defileul Jiului, închis din cauza inundațiilor. Sute de oameni au fost evacuați

Data actualizării: Data publicării:
Foto: ISU Hunedoara

Situația este gravă în Hunedoara. Debitul Jiului este de trei ori mai mare ca de obicei, iar apele s-au revărsat deja în unele zone, iar acum viitura urmează să ajungă și în Gorj. Autoritățile au închis Defileul Jiului și au început să-i evacueze pe oamenii din zonele de risc din cauza codului roșu de inundații.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, spune că nimeni din zonă nu s-a mai confruntat cu o situație atât de gravă.

Am acționat în vederea evacuării locuințelor, asta a fost prima măsură, pentru că viața oamenilor este cea mai importantă, și am acționat în vederea evacuării persoanelor care erau potențial inundabile și care erau afectate”, a spus prefectul. El a precizat că operațiunea de evacuare a început de dimineață, înainte ca apele să ajungă în casele oamenilor.

Foto: ISU Hunedoara

Au fost evacuați circa 500 de oameni și 600 de gospodării, mai ales din zona Aninoasa, a precizat el.

Nu este nicio persoană în pericol”, a adăugat el.

Oamenii evacuați au fost duși în școli și săli de sport.

O bucată din DN 66A s-a prăbușit, vineri, în urma viiturilor de pe râul Jiu, în zona Valea de Pești, județul Hunedoara. Drumarii anunță că sectorul închis circulației este cuprins între Valea de Brazi și Câmpu lui Neag.

Editor web: Monica Bonea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Peisaje apocaliptice în Brazilia după inundațiile record. Autorități: Sunt "adevărate zone de război", va fi necesar un "plan Marshall"

Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în țară: Trei mașini au fost luate de ape în Prahova. Au fost trimise mesaje RO-Alert

"Dezastru istoric" în Brazilia. 57 de morți și sute de dispăruți din cauza inundațiilor. Barajele sunt monitorizate ca să nu cedeze

15 morți în Indonezia, unde ploile au provocat inundații și alunecări de teren

Partenerii noștri