„Fiara din Balcani”, cel mai periculos deținut din România, este mutat într-o nouă închisoare. „Îi manipula pe liderii clanurilor”

Data actualizării: Data publicării:
Kostas Passaris.
Kostas Passaris. Foto: captură YouTube

Cel mai periculos deținut din România, Kostas Passaris, pune pe jar forțele de ordine din sistemul penitenciar. El a fost transferat cu măsuri speciale de securitate de la Arad la Craiova.

Konstantinos Passaris, supranumit şi „Fiara din Balcani”, a fost găsit vinovat, în iulie 2003, în România, de uciderea unui casier de la o casă de schimb valutar din Bucureşti şi a unei gărzi de corp. El a fost condamnat la detenţie pe viaţă.

Passaris era căutat prin Interpol din iunie 2001 pentru crimă şi pentru implicare în alte infracţiuni cu violenţă comise în Grecia. A ucis inclusiv 2 polițiști în cursul unei evadări din închisoare.

Din acest motiv, oamenii legii au decis că Passaris este un deținut periculos și l-au ținut în detenție în mai multe închisori de maximă siguranță.

Citește și: Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare

Acum, el a fost mutat de la închisoarea din Arad la penitenciarul de maximă siguranță din Craiova. Acolo au fost luate măsuri sporite de securitate, având în vedere tentativele anterioare de evadare.

Surse din Administrația Penitenciarelor spun că Passaris caută permanent breșe de securitate, dar repsonsabilii penitenciarului din Craiova spun că s-au pregătit pentru a-l ține sub observație pe Passaris.

Acesta este supravegheat 24 de ore din 24 și este scos din celulă în condiții foarte stricte.

Cosmin Dorobanțu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a spus la Digi24 că Passaris a mai fost închis la Craiova, de unde a plecat la Gherla, pentru că reprezenta un factor de stres pentru gardieni.

„Trebuie mutat din penitenciar în penitenciar pentru că influențează liderii clanurilor din penitenciare, în sensul că-i poate manipula în folosul lui. Poate să-i atace pe colegi. Și la Craiova i se vor asigura măsuri de securitate sporite. Sunt măsuri complementare, care să reducă riscul unei evadări, revolte, unor incidente critice. Influențează foarte mult deținuții cu care intră în contact”, a explicat el.

„Existau mituri că ar fi învățat toată arhitectura penitenciarului, pe care voia să o folosească pentru a evada. De aceea a fost escortat la Gherla, ca în filme”, a adăugat el.

„Are o influență exagerat de mare asupra celorlalte persoane. Au ajuns și detintutii să îi ia partea acestui criminal periculos. Nu știm modalitățile prin care îi influențează. Are o putere de convingere exagerat de mare și de aceea e mutat, pentru a nu naște revolte. Se transpune într-un lider al deținuților”, a mai spus Dorobanțu.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...