Live

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, județul cu cea mai mare rată de infectare din țară, va avea conducere militară

Data actualizării: Data publicării:
DSP Sibiu va avea conducere militară. Foto: dspsibiu.ro

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu va avea, în premieră, conducere militară, informează Agerpres. Noul director general este medicul colonel Daniel Chelcea, director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu. El a anunțat că va verifica situaţia din fiecare spital din judeţ, după ce îşi va prelua mandatul, miercuri dimineaţă.

„În primul rând o să fie o perioadă în care o să analizez resursele şi problemele şi greutăţile de acolo. Sper ca perioada asta să fie extrem de scurtă, cât de scurtă, în funcţie de ce găsesc. O să merg pe teren, o să văd spitalele, o să văd pe cine ne putem baza, ce putem să facem acolo. Ca şi măsuri, când o să am o imagine clară, atunci o să discutăm despre ea”, a precizat noul director DSP Sibiu, medicul colonel Daniel Chelcea.

Potrivit colonelului Chelcea, şi funcţia de director adjunct de la DSP va fi ocupată tot de un militar.

Întrebat ce mesaj are pentru sibieni, noul director DSP a transmis: „Să poarte masca. Să avem răbdare că lucrurile vor trece”.

Medicul Gabriel Budescu a demisionat vineri din funcţia de director general al DSP Sibiu, iar director adjunct a fost medicul Adela Morar.

Numărul cazurilor de coronavirus în județul Sibiu continuă să crească alarmant, rata de infectare ajungând la 9 la mia de locuitori, potrivit ultimului bilanț raportat de Grupul de Comunicare Strategică. În municipiul Sibiu, aflat în a doua zi de carantină, rata a crescut la 13,63 la mia de locuitori marţi.

Și președintele Klaus Iohannis a criticat situația de la Sibiu, unde „lucrurile s-au mișcat prea încet” și “a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia”.

Col. Daniel Chelcea va prelua conducerea DSP Sibiu

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din Sibiu a decedat din cauza rujeolei. A refuzat oxigenul în spital și a cerut să fie lăsat acasă

„Leopardul Zăpezii” este noul comandant al armatei ucrainene. Cine e Oleksandr Sîrski, preferat de Zelenski în locul lui Zalujnîi

Un bebeluş de 2 luni a murit din cauza COVID-19

Un al 7-lea val de COVID ar putea veni în toamnă, spune Alexandru Rafila

Partenerii noștri