Live

Ecaterina Andronescu se gândeşte deja la o schimbare în învăţământ

Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ecaterina Andronescu, noul ministru al Educaţiei, se gândeşte deja la o schimbare în sistemul de învăţământ. Ideea manualului unic ar putea să dispară.

Despre manualul unic, Ecaterina Andronescu spune că "a fost o alegere nefericită!". Ca să avem manuale de calitate trebuie să avem şi competiţie, mai spunea aceasta.

Ideea manualului unic a fost iniţiată de Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, în 2017, în contextul unei dispute între minister şi "baronii manualelor" aşa cum îi numea Liviu Pop pe reprezentanţii editurilor.

Anul acesta, manualele care au ajuns pe băncile elevilor, multe dintre ele cu greşeli, au fost editate şi tipărite în premieră de Editura Didactică şi Pedagogică, o instituţie subordonată statului.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Două fetiţe au fost rănite într-un atac cu cuţitul lângă o şcoală din Franța. Agresorul a fost reţinut

Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală

Partenerii noștri