Live

Gestul extraordinar al unei fetiţe, pentru a-şi ajuta un coleg cu autism

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: bistriteanul.ro

O fetiță de clasa a IV-a din Bistrița a făcut un gest uimitor pentru colegul ei cu autism. Pentru a-l ajuta la şcoală, ea a făcut pentru băiat un set de fişe de lucru diferenţiate.

Alexandra și Vlad sunt colegi în clasa a IV-a la Școala Gimnazială nr. 4 din Bistrița de la începutul școlii.

Băiatul a fost diagnosticat cu tulburări din spectrul autist la vârsta de 2 ani și de atunci face intensiv terapie de recuperare. A fost la o grădiniţă de masă şi în prezent este elev în clasa a IV-a.

Fetiţa a observat că însoțitorul școlar al copilului îi face zilnic fișe de lucru diferențiate, aşa că, într-o zi, ea a venit la școală cu o fișă concepută special pentru Vlad, pe modelul observat.

Apoi a doua fișă, apoi a treia fișă, până când colecția de fișe de lucru diferențiate create de Alexandra s-a concretizat înt-un un auxiliar școlar cu fișe de lucru pentru copii cu cerințe educative speciale.

Caietul Alexandrei a fost publicat în 1000 de exemplare.

Întreaga poveste aici

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Gaz periculos depistat în școli și grădinițe din 16 județe. E considerat unul dintre factorii de risc pentru cancerul pulmonar

Două fetiţe au fost rănite într-un atac cu cuţitul lângă o şcoală din Franța. Agresorul a fost reţinut

Povestea impresionantă a unui director din Călărași. Umblă din poartă în poartă pentru a-i convinge pe copii să meargă la școală

Partenerii noștri