Live

Ministerul Educației: Peste 16 mii de copii și 5.400 de profesori și angajați din învățământ, confirmați cu Covid-19

Data actualizării: Data publicării:
Elevi la scoala. Foto: GettyImages

Un număr de 16.316 preşcolari și elevi şi 5.425 de angajaţi din educaţie au fost confirmaţi cu Covid-19, a informat miercuri Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, 262 de unităţi de învăţământ au activitatea faţă în faţă suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din Ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB) şi 135 de unităţi de învăţământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din Ordinul comun (cel puţin 50% din numărul de clase suspendate).

Totodată, un număr de 85 de unităţi de învăţământ au trecut integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din Ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU).

Conform Ministerului Educaţiei, 3.342 de unităţi de învăţământ desfăşoară activitatea faţă în faţă, dar au cel puţin o clasă/ grupă în sistem online.

Aproximativ 15% dintre elevi studiază online

Un număr de 459.284 de copii, reprezentând aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ, studiază online, a anunţat miercuri ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

"6 din 7 copii care merg la şcoală/ grădiniţa merită tot efortul şi toată atenţia autorităţilor. Numărul de copii/ elevi care studiază online, indiferent de cauză, este de 459.284 (aproximativ 15% din numărul total de elevi şi preşcolari din sistemul de învăţământ)", a precizat Cîmpeanu.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Educației recomandă părinților să evite înscrierea copiilor la afterschool-uri private: “Nu sunt centre de învățământ”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

Ministerul Educaţiei, detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru 2024 – 2025. Completarea cererilor începe în 11 aprilie

Ministerul Educației a anunțat modificări la bursele elevilor din anul şcolar 2024 – 2025. Va fi introdusă bursa de reziliență

Partenerii noștri