Live

Sorin Cîmpeanu: Luni, 29 noiembrie, „este foarte posibil să fie declarată zi liberă” dacă Guvernul Ciucă va fi instalat

Data publicării:
FOTO: Inquam Photos - Ilona Andrei

Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri, după audierea în comisiile de specialitate din Parlament, că ziua de luni, 29 noiembrie, este posibil să fie declarată zi liberă, iar 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate localităţile unde rata de infectare coboară sub 3 la mie.

„Cu siguranţă, în toate localităţile în care rata de infectare coboară sub 3 la mie, conform Ordinului Ministerului Sănătăţii şi al Educaţiei, se poate face şcoală cu prezenţă fizică. Suntem într-o situaţie specială pentru că luni, 29 noiembrie, este foarte posibil să fie declarată zi liberă prin Hotărâre de Guvern, pe care o vom avea dacă Guvernul va beneficia de votul de încredere şi va fi instalat. Zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie sunt libere, deci practic 2 decembrie ar fi prima zi în care se poate face şcoală cu prezenţă fizică în toate aceste localităţi”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, 90% dintre elevi şi preşcolari au putut să meargă până acum cu prezenţă fizică, odată cu coborârea ratei de infectare.

„La nivel naţional, ştiu că ieri a fost 2,88, astăzi în Bucureşti este 2,87, aşteptăm rata de infectare la nivel naţional, şi mai ştiu că ieri erau doar 11 judeţe în care rata de infectare depăşea 3 la mie. Aradul era la cel mai ridicat nivel, 4,56 la mie. Deci e posibil ca săptămâna viitoare să coboare, în marea majoritate a judeţelor, sub 3 la mie rata de infectare”, a mai spus Cîmpeanu.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ministerul Educației recomandă părinților să evite înscrierea copiilor la afterschool-uri private: “Nu sunt centre de învățământ”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

Ministerul Educaţiei, detalii despre înscrierea în clasa pregătitoare pentru 2024 – 2025. Completarea cererilor începe în 11 aprilie

Ministerul Educației a anunțat modificări la bursele elevilor din anul şcolar 2024 – 2025. Va fi introdusă bursa de reziliență

Partenerii noștri