Live

Euronews: Polițist român trimis la psiholog pentru că a susținut o campanie anticorupție

Data publicării:

Cazul lui Radu Duțu, polițistul din București care a fost sancționat de șefi pentru că a mers la serviciu purtând pe braț banderola „Fără penali în funcții publice”, a ajuns în presa internațională.

Citește și: Marian Godină: Situația polițistului sancționat pentru banderola „Fără penali” e asemănătoare cu cea a românului din Suedia

Euronews scrie că polițistul a fost trimis la psiholog pentru că „a susținut o campanie anticorupție” și include în articol postarea în care Radu Duțu povestește cum a fost tras la răspundere pe nedrept pentru gestul său.

„Radu Duțu a purtat banderola pe braț, pe sub uniformă, pentru a susține campania #FărăPenali, o petiție care a străns peste un milion de semnături și care vrea să schimbe constituția României pentru a interzice condamnaților penali să mai ocupe funcții publice”, scrie Euronews.

Pentru că a refuzat să își dea jos banderola, Radu Duțu a fost nevoit să se supună unui control psihologic la serviciu, apoi a fost trimis acasă, fără ca superiorii săi să îi poată spune ce lege a încălcat.

Duțu, care ar putea fi anchetat disciplinar, spune că gestul său nu a fost unul politic, ci un drept al său de a se exprima liber.

Euronews mai notează și că postarea polițistului a devenit virală, strângând peste 5.500 de redistribuiri.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Viral instant! Ce a pățit Andreea Bălan la un concert: ”Dezastru!”. Reacția artistei, ”de milioane”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un polițist de la trupele speciale a murit de Paște, un șofer a făcut o greșeală și i-a izbit motocicleta. Val de mesaje de la colegi

VIDEO Doi polițiști încearcă să-și scoată mașina împotmolită pe plajă. Ce metode au folosit ca să nu-și ude pantofii

Un polițist din Ploiești este acuzat de o femeie că a violat-o. IPJ Prahova și Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești fac cercetări

Un polițist sub acoperire care a fost bătut crunt de colegii săi primește despăgubiri de 23,5 milioane de dolari

Partenerii noștri