Euronews: Polițist român trimis la psiholog pentru că a susținut o campanie anticorupție

Data publicării:
radu dutu

Cazul lui Radu Duțu, polițistul din București care a fost sancționat de șefi pentru că a mers la serviciu purtând pe braț banderola „Fără penali în funcții publice”, a ajuns în presa internațională.

Citește și: Marian Godină: Situația polițistului sancționat pentru banderola „Fără penali” e asemănătoare cu cea a românului din Suedia

Euronews scrie că polițistul a fost trimis la psiholog pentru că „a susținut o campanie anticorupție” și include în articol postarea în care Radu Duțu povestește cum a fost tras la răspundere pe nedrept pentru gestul său.

„Radu Duțu a purtat banderola pe braț, pe sub uniformă, pentru a susține campania #FărăPenali, o petiție care a străns peste un milion de semnături și care vrea să schimbe constituția României pentru a interzice condamnaților penali să mai ocupe funcții publice”, scrie Euronews.

Pentru că a refuzat să își dea jos banderola, Radu Duțu a fost nevoit să se supună unui control psihologic la serviciu, apoi a fost trimis acasă, fără ca superiorii săi să îi poată spune ce lege a încălcat.

Duțu, care ar putea fi anchetat disciplinar, spune că gestul său nu a fost unul politic, ci un drept al său de a se exprima liber.

Euronews mai notează și că postarea polițistului a devenit virală, strângând peste 5.500 de redistribuiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri