Live

Cinci persoane suspectate că au furat poşete de lux în valoare de 160.000 de euro, reţinuţe

Data actualizării: Data publicării:

Cinci persoane, suspectate că au furat poşete de lux în valoare de 160.000 de euro din semiremorca unui autotren parcat în curtea unei societăţi comerciale din localitatea Aleşd, judeţul Bihor, au fost reţinute. Poliţiştii bănuiesc că, în total, opt persoane au fost implicate în săvârşirea infracţiunilor.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au făcut 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bihor, Sibiu, Arad, Braşov şi Cluj, pentru a documenta şi proba activitatea infracţională a opt persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de furt calificat, respectiv tăinuire.

Percheziţiile au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd.

Poliţiştii bănuiesc patru persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, din judeţele Bihor şi Sibiu că, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, ar fi pătruns prin forţarea porţii de acces în curtea unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Aleşd, judeţul Bihor şi ar fi sustras din semiremorca unui autotren 376 de poşete, toate aparţinând unei mărci consacrate, cauzând un prejudiciu declarat de aproximativ 162.000 de euro.

Totodată, alte patru persoane cu vârste cuprinse între 24 şi 49 de ani, din judeţele Arad, Sibiu şi Braşov sunt bănuite de poliţiştii de investigaţii criminale bihoreni că ar fi primit şi înlesnit valorificarea unei părţi din bunurile sustrase.

„În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor o parte din poşetele sustrase, aparatură electronică, sute de produse cosmetice ambalate în baxuri şi alte bunuri în legătură cu care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din comiterea unor infracţiuni de furt”, au transmis poliţiştii. 

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au reţinut pentru 24 de ore în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor un bărbat de 35 de ani, din localitatea bihoreană Sântandrei, un bărbat de 32 de ani, din municipiul Sibiu, doi bărbaţi de 25 şi 26 de ani, ambii din comuna Roşia, judeţul Sibiu, bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv un bărbat de 44 de ani, din municipiul Arad, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Aceştia au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aleşd. Faţă de patru din cele cinci persoane reţinute au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de a cincea a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Secretar de stat în MAI: România este o ţară sigură, fapt recunoscut şi de cetăţenii din alte state care ne vizitează

Un mecanic auto din Roman și-a jefuit un client, după ce i-a copiat cheia de la casă

Un bărbat din Neamț ar fi furat anvelope de 1 milion de lei, de la firma la care lucra. El și un complice, reținuți pentru delapidare

O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara din Arad. A luat-o și acum e reținută

Partenerii noștri