Live

FOTO. Fregata Regina Maria a participat la un exercițiu amplu de luptă împotriva submarinelor

Data publicării:
Fregata Regina Maria a participat la cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor din acest an din Marea Mediterană.

Fregata Regina Maria a participat la cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor din acest an din Marea Mediterană. Exercițiul, realizat în colaborare cu partenerii NATO, a fost condus de Forțele Navale ale Turciei. Fregata din România a avut de executat mai multe manevre riscante, informează Mediafax.

Echipajul Fregatei „Regina Maria” a fost inclus în scenariul exercițiului multinațional „Mavi Balina 20”. Exercițiul a fost condus de Forțele Navale ale Turciei și a reprezentat cel mai mare exercițiu de luptă împotriva submarinelor, desfășurat în acest an, în Marea Mediterană.

„Construit pe mai multe etape, scenariul a reprezentat o reală provocare pentru echipajul navei militare românești, dar și o oportunitate de a demonstra, atât nivelul înalt de pregătire, cât și gradul ridicat de interoperabilitate dintre Forțele Navale Române și celelalte state NATO”, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

În ultima zi a exercițiului echipajul Regina Maria a efectuat o manevră de reaprovizionare cu combustibil pe mare alături de două nave spaniole. Potrivit specialiștilor aceasta este o manevră cu un grad ridicat de risc, pentru că navele navighează una lângă alta, cu distanță între ele de 40-50 de metri și la o viteză de 12 noduri, aproximativ 22 kilometri pe oră.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

Zaharova acuză NATO că se pregătește „serios” pentru un război cu Rusia: „Să recunoaștem asta”

Geoană, despre situația din Ucraina: „Nu va fi Al Treilea Război Mondial, dar ne îndreptăm către un război prelungit”

Geoană, despre anunțurile lui Macron: NATO nu are nicio intenție să trimită trupe în Ucraina. Nu există discuții în acest sens

Partenerii noștri