Live

Turiști blocați în Salina Turda. Reacția companiei

Data actualizării: Data publicării:

Intervenţie a pompierilor în Salina Turda, acolo unde trei turişti au rămas blocaţi într-o roată din parcul de distracţii. Angajaţii au încercat să-i dea jos pe turişti, dar nu au reuşit, aşa că au cerut ajutorul pompierilor de la ISU Cluj.

ACTUALIZARE. Reacția Salinei Turda: „Astăzi 06.04.2018 a existat un incident la Roata Panoramică din Salina Turda. Ușa unei gondole în care nu se afla nici un turist s-a deschis în timpul rulării. Am fost nevoiți să oprim roata și să solicitam intervenția serviciilor de specialitate pentru evacuarea în siguranță a turiștilor care se aflau în celelalte gondole. Subliniem că nu a fost vorba de vreo defecțiune a roții. În niciun moment siguranța turiștilor aflați în Roata Panoramică nu a fost pusă în pericol.

Chiar dacă a fost vorba de un incident minor, în conformitate cu procedurile pe care le avem, solicităm sprijin de specialitate, întrucât siguranța turistilor este prioritară. Nu a existat nici un moment de panică, nu a fost pusă în pericol viața sau siguranța turiștilor, iar informațiile apărute în acest sens sunt eronate”.

ACTUALIZARE. Cei trei turiști au fost coborâți din roata panoramică după aproximativ o oră. Nimeni nu a fost rănit.

Conducerea salinei a anunțat că va deschide o anchetă pentru a stabili cum s-a deschis ușa nacelei și dacă se face cineva vinovat de acest incident.


Roata panoramică s-a blocat din cauza unei nacele care s-a deschis sau a fost uitată deschisă, din primele informații.

Inițial, 19 turiști au fost blocați, dar nouă dintre ei au fost coborâți imediat. Pentru a-i cobori și pe ceilalți care au rămas în roata din parcul de distracții intervin alpiniștii. Aceștia trebuie să închidă nacela-problemă pentru ca roata panoramică să poată fi pusă în mișcare, astfel încât și ultimii trei turiști să fie coborâți în siguranță, a spus, la Digi24, sublocotenentul Ciprian Cornea de la ISU Cluj.

Acesta a adăugat că nu au fost raportate probleme de sănătate în cazul turiștilor blocați și că aceștia nu sunt în pericol.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: ”Ei nu i-a plăcut niciodată”. S-a spus că soția l-a părăsit după accidentul teribil

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salina Turda începe procedurile ca să intre în patrimoniul UNESCO. Va fi promovată în 110 aeroporturi din întreaga lume

Unde puteți urmări imagini live de la Bâlea Lac, Salina Turda și Sanctuarul de urși

VIDEO | Editorul site-ului Federaţiei Canadiene de Tenis, impresionat de România

Călătorie spre centrul pământului. Salina Turda, atracție pentru turiști

Partenerii noștri